Financiën

Dit zijn de voordelen van occasion lease

Wil jij graag beschikken over een auto, maar hier niet te veel geld voor betalen? Dan zou je zeker eens kunnen nadenken over occasion lease. De kans is dan ook groot dat je hier wel eens eerder van hebt gehoord. Occasion lease gaat om leaseauto’s die voor de tweede keer worden ingezet, dus tweedehands. Maar wat zijn de grootste voordelen hiervan? Wij sommen het hieronder voor je op, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent! 

De prijs

Het grootste voordeel van kiezen voor occasion lease, is de prijs. Omdat het om een tweedehandsauto leasen gaat, betaal je hier een stuk minder geld voor. Dit is hetzelfde bij de aankoop van een tweedehandsauto. Wanneer je voor occasion lease kiest, kun je dus een relatief goedkoop maandbedrag verwachten en dat is natuurlijk hartstikke mooi meegenomen als jij niet te veel geld kwijt wilt zijn aan het gebruiken van een auto. Om een goedkoop maandtarief te scoren, kan het wel goed zijn om nog meerdere leasemaatschappijen te vergelijken. Wie weet heeft de ene leasemaatschappij wel een lagere prijs dan de andere. Lees jezelf in over meerdere maatschappijen en lees een bedrijvengids als Luminablog om een juiste keuze te maken.

Voor zakelijk en privé

Wat ook een voordeel is van occasion lease, is dat het zowel privé als zakelijk mogelijk is. Hierdoor is het niet alleen ideaal voor starters, maar ook voor ondernemers biedt het hierdoor mooie mogelijkheden. 

Snel rijden

Wat ook een mooie bijkomstigheid is als je kiest voor occasion lease, is dat je snel kunt rijden in je auto. Dit heeft te maken met het feit dat een occasion al eerder is gereden, waardoor deze auto al startklaar is. Als je dus op de korte termijn een auto wilt leasen, is een occasion lease ideaal.

Kortere looptijd 

Wat ook fijn is aan occasion lease is dat je een korte looptijd hebt, vaak bijvoorbeeld vanaf 12 maanden. Dit zorgt ervoor dat je de auto dus sneller hebt afbetaald, omdat je looptijd mogelijk korter is dan bij een nieuwe auto. Op zoek naar een leasemaatschappij waar je terecht kunt voor leaseauto’s? Athlon occasion lease is een aanrader.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft occasion lease dus meerdere voordelen. Als jij voor een goedkoop maandbedrag een auto wilt leasen, is dit zeker iets waar je over na kunt denken. Je kunt hier dan ook veel plezier van gaan hebben!

Gerelateerde artikelen

Back to top button