ModeOverig

Denk out of the box en kies eens een ander type overhemd

De meeste hemden die je in het straatbeeld ziet, zijn de klassieke standaard hemden in het zwart, blauw of grijs. Het voordeel van deze kleuren is dat je ze zowel in een zakelijke situatie kan dragen als bij een informele aangelegenheid. Een klein nadeel is dat iedereen deze kleuren van hemden draagt. Het kan daarom leuk zijn om eens voor een totaal ander soort hemd te kiezen. Het is een perfecte manier om uit je comfortzone te treden.

Ga voor iets gedurfd met Italiaanse overhemden

Italiaanse overhemden zijn overhemden die worden gekenmerkt door een slim fit pasvorm. Het overhemd sluit dus mooi rond je lichaam. Toch is er ook voor gezorgd dat er genoeg bewegingsruimte is doordat er met een stretch is gewerkt. De meeste Italiaanse overhemden hebben vaak een iets opvallender design. Ze hebben daarnaast een hoge boord en ook een dubbele kraag. Sommige overhemden hebben op deze kraag ook nog een knop.

Deze Italiaanse overhemden kunnen net zoals de klassieke overhemden ook in alle situaties gedragen worden. Ze zijn erg stijlvol, maar hebben vaak een iets opvallender design waardoor je toch de nodige aandacht krijgt van je omgeving. Een dergelijk overhemd kan ook de manier zijn om het ijs te breken in formelere en stroeve situaties. 

Casual overhemden zijn enorm populair

Casual overhemden zijn heel erg in trek bij mannen. Enerzijds omdat je een overhemd bijna alle dagen kan dragen. Er zijn eigenlijk geen situaties waarin een overhemd dragen ongepast is. Daarnaast zijn casual overhemden ook iets minder uitgesproken dan bijvoorbeeld Italiaans overhemden. Hierdoor val je iets minder op, maar toch heb je eens een ander soort overhemd aan dan de klassieke zwarte of blauwe overhemden. 

Een voordeel van casual overhemden is dat ze eigenlijk casual chic zijn. Met een overhemd ben je altijd stijlvol en modieus gekleed, zonder dat het te formeel is. Ideaal voor onder meer een zakelijke lunch of een afspraak bij de bank. Daarnaast zijn ze ook casual genoeg om ze te kunnen dragen op een familiefeest of een etentje met wat vrienden. 

Overhemden in het algemeen kunnen ook een heel leuk cadeau zijn om te geven en om te krijgen. De kans is ten eerste erg klein dat iemand anders hetzelfde geschenk heeft. Ten tweede weet je dat het een nuttig cadeau is dat altijd van pas komt. Wanneer je de volgende keer nadenkt over een geschenk, ga dan voor een overhemd!

Gerelateerde artikelen

Back to top button