Wonen

Waarom aromatherapie interessant kan zijn

Een aromatherapie is een therapie die je niet bij je gewone huisdokter zal krijgen. Het staat eerder bekend als een alternatieve geneeskunde waarbij voornamelijk etherische oliën centraal staan. Het idee van geuren en oliën als bron van genezing bestaat al duizenden jaren, maar aromatherapie zoals we het nu kennen, bestaat nog maar een kleine eeuw. 

Wat zijn etherische oliën? 

Met aromatherapie wordt een therapie bedoeld waarbij etherische oliën worden gebruikt om bepaalde kwaaltjes en ziektes te bestrijden. Dit kunnen zowel fysieke problemen zijn zoals verkoudheid als mentale problemen zoals stress. 

Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende planten. Door het proces van destillatie hebben ze een geconcentreerde samenstelling met een geur die kenmerkend is voor de plant waaruit ze worden gecreëerd. In tegenstelling tot wat je zou denken, bevatten etherische oliën geen vetten. Dit zorgt er onder meer voor dat ze bij warmere temperaturen snel verdampen. Deze oliën worden ook wel eens vluchtige oliën genoemd omdat ze vervliegen in de lucht.

Bij Geurwolkje heb je een breed gamma aan etherische oliën die voor allerlei kwaaltjes kunnen gebruikt worden. Kijk dus zeker eens op hun website voor meer inspiratie. 

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser, of ook wel een geurverspreider genoemd, is een voorwerp dat bestaat uit een bakje waar je water in kan doen. In dat bakje kan je ook enkele druppels van de etherische olie toevoegen. Wanneer je daarna de verspreider aanzet, begint het water te verwarmen en uiteindelijk te verdampen. Hierdoor komen de geuren van de olie ook vrij in de ruimte. Je hebt bovendien niet veel olie nodig om de geur al duidelijk te kunnen ruiken. Slechts drie tot vijf druppels is voldoende voor een aangename geur. 

Daarnaast kan je de diffuser ook enkel gebruiken met water indien je de luchtvochtigheid van een bepaalde ruimte wil verhogen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je bepaalde planten hebt die een hoge luchtvochtigheid nodig hebben om te groeien en bloeien. 

In de meeste gevallen is het voldoende om een diffuser een uur aan te zetten. Hierdoor is de geur voldoende verspreid in de ruimte. 

Bovendien kan je de aroma diffuser ook gebruiken om de muggen buiten te houden. Zet de diffuser een half uurtje voor je gaat slapen aan en lastige muggen tijdens je nachtrust behoren tot het verleden.

Zoals je ziet, heeft een diffuser dus meerdere doeleinden. Bij Geurwolkje heb je verschillende diffusers die je leven een stuk aangenamer kunnen maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button