Interieur

Verlichting trends voor dit jaar

Verlichting heeft een enorme invloed op hoe dingen er in huis uitzien, aanvoelen en functioneren. Verlichting is geen bijzaak in een interieur. Het zou vanaf het begin bij een renovatie project, of als je jouw interieur gaat aanpassen, een hoofdrol moeten spelen. Verlichting zorgt ervoor dat jouw woning weer helemaal gaat stralen. Gebruik een reviewsite om een betrouwbare shop te vinden en gebruik ook onze trend tips om de mooiste verlichting te kiezen die past bij jouw interieur. 

Oversized verlichting

In het verleden probeerden veel Nederlanders hun verlichting op te laten gaan in het interieur, of volledig te laten verdwijnen. En hoewel eenvoud en minimalisme als trend nog steeds bestaan, zijn oversized en meer opvallende verlichtingsarmaturen steeds populairder  geworden. Dat lees je ook terug in de Home24 reviews. Dat komt omdat ook open woonruimtes populairder zijn geworden. In dat soort grote ruimtes helpt het gebruik van grote armaturen om de ruimte uitnodigender te maken, en minder leeg. 

Slimme verlichting

Het is geen verrassing dat slimme technologie zijn intrede heeft gedaan in de wereld van lichtontwerp en verlichting. Door het gebruik van slimme verlichtingstechnologie kun je zelf op ieder moment van de dag bepalen hoe je ruimte eruitziet en aanvoelt door de verlichting automatisch aan te passen. Lichtregeling is namelijk geïntegreerd in de lamp of in het armatuur. Omdat de technologie nieuw is, is het aan te raden om ook altijd de reviewsite te lezen voordat je een slimme lamp koopt. Samen met andere slimme apparaten kun je jouw woning volledig automatiseren. 

Zwarte en messing afwerking

Messing is een populaire afwerking in alle aspecten van het interieurontwerp. Volgens de Home24 reviews zie je messing veel terug in keukenapparatuur, huisdecoratie, kaptafels en natuurlijk verlichtingsarmaturen. Messing is een geweldige manier om je huis af te werken met een vleugje luxe. Terwijl het ook een Empire of Scandinavische stijl kan aanvullen. Combineer dit met zwart voor contrast en je creëert een plek van comfort en warmte in je ruimte. Zwarte en messing verlichtingsarmaturen zijn een geweldig alternatief voor het gebruikelijke zilver en goud, waarmee je jouw interieur omtovert in een stijlvolle, trendy ruimte.

Eenvoud en minimalisme

Een rationeel gebruik van de ruimte met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp is zowel praktisch als een lust voor het oog. Deze trend, die al een tijdje aan de gang is, helpt niet alleen om de onnodige details in jouw verlichtingsplan te verwijderen, maar kan ook met een beperkt budget worden bereikt. Het gebruik van basiskleuren helpt bij het creëren van een minimalistisch ontwerp dat een ultramoderne afwerking ondersteunt, dus blijf bij tinten als zwart, wit en grijs. Combineer dit met eenvoudige, symmetrisch gevormde armaturen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button