Bespaartips

Budgettip: Kies voor een sim-only abonnement!

Story Highlights
  • Sim-only is veel goedkoper
  • Flexibeler met een sim-only abonnement
  • Vergelijk de verschillende providers

Besparen? Dat wil iedereen. Dat kan dus prima door te kiezen voor een sim-only abonnement. Het ultieme bewijs is wel dat ondertussen bijna de helft van de Nederlanders een sim-only abonnement heeft.

De prijs van een sim-only abonnement is zeer aantrekkelijk

Reden dat veel mensen een sim-only abonnement bieden is de prijs. Het is goedkoper dan een abonnement met toestel. Bij sim-only betaal je het abonnement en niet het toestel. Je brengt zelf een mobiele telefoon en betaalt dus alleen voor het aantal MB’s en de belminuten. Neem je bijvoorbeeld het beste sim-only abonnement met 5GB en 100 belminuten, dan betaal je twaalf euro per maand. Met een sim-only abonnement ben je bovendien steeds erg flexibel. Je stelt zelf een bundel samen, een bundel die je zelf samen kunt stellen. Bel je veel? Kies dan een sim-only abonnement met onbeperkt bellen. Hetzelfde geldt voor internetgebruik.

Simkaart in de nieuwste iPhone en klaar

Je geniet extra vrijheid als je kiest voor een sim-only abonnement. Vaak zit je twee jaar vast als je een abonnement met een smartphone kiest. Dat is niet het geval als je kiest voor sim-only. Je wisselt van smartphone wanneer je maar wilt. Kies je voor een smartphone met abonnement, dan is de smartphone pas van jou als die helemaal afbetaald is. Met een sim-only geldt dat niet. Je doet de simkaart gewoon in de nieuwste iPhone en klaar is Kees.

Je zou in principe elke maand op kunnen zeggen met een sim-only abonnement

Kies jij ook voor sim-only, dan kun je in principe elke maand opzeggen. Sim-only heb je met contracten van twaalf en 24 maanden, maar ook met een abonnement die je elke maand op zou kunnen zeggen. Over flexibiliteit gesproken. Nog een belangrijk punt is de BKR notering. Neem je een smartphone met een abonnement dan krijg je een BKR notering, iets dat verplicht is als er gewerkt wordt met bedragen vanaf 250 euro. Het smartphone abonnement wordt dan beschouwd als een lening. Bij een sim-only abonnement is dat niet aan de orde. Van een codering bij het BKR is dan geen sprake.

Kies voor een refurbished en of gebruikte smartphone

Je moet dus wel zelf een smartphone aanschaffen als je kiest voor sim-only of je moet een telefoon kopen. Ook daar zijn tegenwoordig aantrekkelijke mogelijkheden voor, bijvoorbeeld met refurbished smartphones en nog prima tweedehands smartphones. Met sim-only ben je dus altijd goedkoper uit. Welke provider je kiest? Je kunt het beste een provider vergelijken met één van de handige online tools.

Gerelateerde artikelen

Back to top button