Wonen

Ga je opnieuw je dak dekken? Let dan goed op deze punten!

De meeste dakbedekking heeft een lange levensduur. Toch ontkom je er niet aan om het eens in de zoveel jaar te vervangen. Niet gek, want dakbedekking wordt blootgesteld aan zon, regen, vorst en vuil. Hierdoor kan jouw dak op den duur beschadigen. Als de dakbedekking eenmaal beschadigd is, is jouw woning mogelijk niet meer volledig waterdicht. Daarom moet je jouw dak tijdig opnieuw laten dekken. Sta je op het punt om jouw dakbedekking te vervangen? Lees dan even verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk op welke punten je moet letten bij het opnieuw dekken van jouw dak.

Verdiep je in de mogelijkheden

Ga je jouw dak opnieuw bedekken? Dan kies je mogelijk voor dezelfde soort dakbedekking als er nu op ligt. Dit is inderdaad een optie, maar toch is het niet verstandig om hier lukraak voor te kiezen. De kans is namelijk groot dat deze dakbedekking er al meer dan 10 jaar op ligt. In deze periode is er het nodige veranderd, ook op het gebied van dakbedekking. Zo kun je misschien voor een duurzamere dakbedekking kiezen. Ga daarom nooit over één nacht ijs, maar verdiep je eerst in de verschillende soorten dakbedekking. Dit is zowel aan te raden als je een plat als hellend dak opnieuw gaat dekken.

Beperk je niet alleen tot de dakbedekking zelf

Een veelgemaakte fout bij het opnieuw dekken van een dak is dat mensen alleen aandacht besteden aan de dakbedekking. De oude bedekking wordt verwijderd en de nieuwe aangebracht. Voordat je jouw dak opnieuw gaat bedekken, is het verstandig om ook een blik te werpen op de constructie. Als de huidige dakbedekking beschadigd is, kan de constructie mogelijk ook schade hebben opgelopen. Daarom is het verstandig de constructie te inspecteren voordat je de nieuwe dakbedekking aanbrengt. Wanneer hier schade aan is ontstaan, is het verstandig om dit eerst te verhelpen.

Breng de dakbedekking op de juiste manier aan

Om geld te besparen kun je besluiten om jouw dak zelf opnieuw te dekken. Wanneer je zelf aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de dakbedekking op de juiste manier aanbrengt. Als je zelf vrij handig bent en de constructie niet aangepast hoeft te worden, red jij je mogelijk prima. Let er wel goed op dat je de dakbedekking op de juiste manier aanbrengt. Doe je dit niet? Dan is de kans op een lekkage groot. Wanneer je geen ervaring hebt met het dekken van een dak, is het niet aan te raden om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Besteed het dekken van jouw dak uit

Bij het opnieuw dekken van een dak komt vaak meer kijken dan mensen op voorhand denken. Daarom is het verstandig om vakmensen in te schakelen om de klus tot een goed einde te brengen. Ga je het complete dak van jouw woning in Utrecht vervangen en/of opnieuw dekken? Dan kan een aannemer in Utrecht je hierbij helpen. Hij coördineert de hele klus, waardoor jij je niet bezig hoeft te houden met de inkoop van materialen en het regelen van eventuele vergunningen. Daarnaast neemt een aannemer contact op met een dakdekker en zorgt hij ervoor dat hij op het juiste moment zijn werkzaamheden uitvoert.

Gerelateerde artikelen

Back to top button