Bespaartips

Budgettip: Je eigen haar knippen

Story Highlights
  • Maak je haar altijd eerst nat
  • Knip zelf geen kort haar
  • Zorg voor goed materiaal

Je eigen haar knippen? Dat bespaart je toch je maandelijkse gang naar de kapper. Reken maar eens uit hoeveel je dat op jaarbasis bespaart. En zelf knippen is niet zo moeilijk als je wellicht denkt, het is zelfs eenvoudiger dan je vermoedt. Zorg wel dat je alle kappersbenodigdheden bij de hand hebt.

Zo knip je minder snel scheef

Dat materiaal bestaat onder meer uit een scherpe kappersschaar, een kam en een borstel. Een plantenspuit is eigenlijk ook onmisbaar. Knip je haar in elk geval nooit met de gewone schaar. Deze schaar is simpelweg te bot en zo krijg je nooit dat resultaat dat je wenst. In de regel geldt dat als je stijl en half lang of langer haar hebt prima zelf kunt knippen. Dat geldt ook voor golvend haar. Heb je half lang of lang haar dan kun je dit gemakkelijk naar voren halen en gemakkelijker op lengte knippen. Het is verstandig om voor je gaat knippen eerst je haar te stylen. Dan knip je namelijk minder snel scheef.

Maak je haar eerst altijd nat

Kort en krullend haar kun je beter niet zelf knippen Je hebt geen goed zicht op de lokken aan de achterkant bijvoorbeeld en je knipt veel sneller mis. Heb je kort haar, dan valt een fout ook meteen op. En dat is bij lang haar niet het geval. In alle gevallen is het verstandig het haar eerst nat te maken. Ook dan knip je namelijk gemakkelijker recht. Je borstelt ook altijd eerst de klitten uit je haar en het is vaak gemakkelijker om een midden scheiding in je haar te maken.

Droog haar is korter dan wanneer het haar nat is

Nog enkele zaken om rekening mee te houden. Droog haar is wat korter dan nat haar. Ga je knippen ga dan recht voor de spiegel zitten of staan. Wil je in een rechte lijn knippen, houd dan de kin wat omhoog. Wil je je haar wat ronder knippen kijk je gewoon recht voor je uit en wil je in een V-vorm knippen dan kijk je juist iets naar beneden. Je klemt het jaar steeds tussen de wijs en de middelvinger en knipt het haar af op de voor jou perfecte lengte. Zorg dus voor een spiegel en zorg dat je alle kappersbenodigdheden bij de hand hebt. Neem bovendien de tijd en check de talloze video’s die je online vindt. Is het gelukt je haar te knippen? Trakteer je haar dan met een behandeling van een van de Fanola verzorgingsproducten voor je haar. Kun jij er weer even tegen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button