Mode

Ga stijlvol door het leven met ripped jeans

Ripped jeans voor heren en voor dames zijn vandaag de dag heel populair. Ze werden voor het eerst gedragen in de jaren zestig en zeventig. Voornamelijk hippies waren grote fan om op die manier in te gaan tegen de strakke regels die werden opgelegd. Ondanks dat het op het eerste zicht misschien heel casual lijkt, kunnen ripped jeans ook heel stijlvol zijn als je ze op de juiste manier weet combineren.

Enkele stylingtips

Er bestaan heel wat kledingcombinaties om ripped jeans voor heren stijlvol te maken. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is dat less vaak more is in dit geval. Als je de focus wil leggen op de ripped jeans, kan je er best iets eenvoudig boven dragen. Vaak is een trui of een eenvoudig T-shirt de ideale manier om de perfecte outfit te combineren. Ga niet voor drukke prints, maar kies voor een effen kleur om je outfit compleet te maken.

In de meeste gevallen worden ripped jeans gecombineerd met sneakers. Je kan ook perfect hogere laarzen dragen onder je broek. Zij geven een iets formelere look dan sneakers. 

Style Italy heeft verschillende soorten jeans. De kans is groot dat je er vindt wat je zoekt! 

Er zijn verschillende soorten ripped jeans. De twee meest voorkomende soorten zijn de jeans waar enkel de stof is gescheurd ter hoogte van de knieën en de jeans waar er verschillende scheuren zitten op je bovenbenen. De jeans waar meerdere scheuren in zitten, zijn meer voor informelere aangelegenheden. 

Hoe zo lang mogelijk van je ripped jeans genieten?

Een klein nadeel aan ripped jeans is dat de kans bestaat dat de scheuren verder uitscheuren. Al kun je dit met een aantal eenvoudige trucjes beperken. In eerste instantie moet je de broek natuurlijk voorzichtig aantrekken. Wanneer je met je tenen achter een scheur blijft haken, is de kans groot dat het verder scheurt. Een tweede manier is om je jeans, net zoals een panty, in de vriezer te steken. Nadat de jeans ongeveer 24 uur in de vriezer heeft gezeten, is er veel minder kans op scheuren. 

Daarnaast wordt aangeraden om de jeans met de hand te wassen. Een wasmachine is natuurlijk handig, maar het kan voor beschadigingen zorgen aan je kleding. Heb je niet de tijd om het met de hand te wassen, kan je de broek best in een waszak steken. Zo blijft het toch iets beter beschermd!

Ben je op zoek naar een ripped jeans? Ga voor inspiratie naar Style Italy!

Gerelateerde artikelen

Back to top button