Financiën

Startkapitaal lenen

Ben je van plan om een eigen zaak op te gaan starten, dan kan het wel eens nodig zijn om extra geld achter de hand te hebben. Is het je niet gelukt om een flink bedrag op je spaarrekening te zetten, dan kan startkapitaal lenen een uitkomst zijn.

Wat is een startkapitaal?

Om je bedrijf op te starten heb je een startkapitaal nodig. Dit bestaat uit een bedrag waarmee je de mogelijkheid hebt om je eigen bedrijf te beginnen. Heel veel startende ondernemers beschikken niet over genoeg geld om hun bedrijf op te starten. Een bedrijf opstarten kan dan best een uitdaging zijn.

Een reden hiervan kan zijn dat er nog te weinig klanten zijn terwijl je om te gaan starten toch hoge kosten hebt. Daarom is er de mogelijkheid om je startkapitaal te lenen. Hierbij heb je de mogelijkheid bij de banken of bij andere geldverstrekkers.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om als bedrijf over eigen investeerders te beschikken. Dit kunnen zowel bedrijven als personen zijn. Deze verstrekken geld aan jou, zodat jij in staat bent om je eigen bedrijf te starten. In ruil voor het investeren worden investeerders voor een deel eigenaar van je bedrijf.

Startkapitaal voor je eigen bedrijf lenen

Kies je ervoor om startkapitaal te lenen, hou er dan goed rekening mee dat je rekening houdt met de voorwaarden en met de rente. Bij een starterskapitaal aanvragen kom je er al snel achter dat het wemelt van de geldverstrekkers. Dit zorgt ervoor dat de juiste keuze maken lastig is.

Daarom is het verstandig om bij je starterskapitaal aanvragen rekening te houden met de huidige rentepercentages. Iedere lening dient namelijk terug te worden betaald. Let daarom in alle gevallen goed op de hoogte van de lening en de aflossingstermijn hiervan.

Startersfinanciering

Je eigen bedrijf starten begint met investeren. Hier steek je als beginnende ondernemer veel tijd, energie en geld in. Ben je een startende ondernemer en heb je startersfinanciering nodig, dan heb je hiervoor een aantal verschillende mogelijkheden.

Bij het starten van een eigen onderneming kan je in aanmerking komen voor een aantal regelingen en subsidies. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit een uitkering een bedrijf beginnen. Hierbij wordt je inkomen aangevuld tot het sociaal minimum voor een termijn van maximaal 36 maanden.

Wel moet je hiervoor uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Je dient per jaar minimaal 1225 uren aan je bedrijf te besteden. Je onderneming dient een kans van slagen te hebben. Als voorwaarde geldt dat je inkomen onder het bijstandsniveau moet liggen.

Het is ook mogelijk om een eigen bedrijf te beginnen vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Je kan dan op soorten van ondersteuning rekenen. Hieronder vallen inkomenssuppletie, wat inhoudt dat je voor een deel een uitkering krijgt.

Ook heb je in dit geval recht op een starterskrediet. Daarnaast heb je, indien nodig, recht op de hulp van een tolk of een voorleeshulp. Het is dus voor iedereen mogelijk om een eigen bedrijf te starten, of je nou wel of niet afhankelijk bent van startersfinanciering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button