Overig

Beveiliger worden: dit heb je ervoor nodig

Bij beveiligers heb je misschien een beeld in je hoofd van een nors kijkende kleerkast waar je niks tegen durft te zeggen. Deze beveiligers bestaan zeker hoor, maar toch voornamelijk in actiefilms. Iedereen kan namelijk beveiliger worden, ook als je minder breed geschouderd bent. Wat ervoor nodig is, wordt in dit artikel uitgelegd.

Je moet het willen

Het werk van een beveiliger is ontzettend leuk en afwisselend. Bedrijven hebben beveiligers, dat geldt ook voor winkels. Ook zijn er mensen die niet naar buiten gaan zonder een of meerdere beveiligers in de buurt te hebben. Je ziet het al, als je dit werk wilt gaan doen, ga je veel variatie in je baan hebben.

De stap zetten is vaak het moeilijkste. Je zult namelijk een opleiding moeten volgen. Dit kost geld, maar de overheid helpt je daarbij. Dat gebeurt met het STAP-budget van de overheid. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. De overheid heeft dit budget in het leven geroepen om scholing en ontwikkeling te stimuleren.

Je kunt jaarlijks €1.000 krijgen voor een opleiding, cursus of beroepsopleiding. Omscholing tot beveiliger wordt daarmee een stuk voordeliger. Zo is het eenvoudiger om een nieuwe stap in je carrière te zetten.

Je bent in een jaar opgeleid

Een opleiding kost niet alleen geld, maar ook tijd. In het geval van de beveiliging opleiding valt dit reuze mee. In een jaar heb je immers je diploma behaald. Daarna kun je aan de slag als beveiliger in een winkel, bij een bedrijf of de overheid.

Een jaar is goed te overzien, zeker als een deel van de opleiding wordt betaald door de overheid. Tijdens de opleiding heb je een deel theorie, maar ook de nodige praktijk. Tijdens de praktijkdagen leer je de fijne kneepjes van het vak in het dagelijkse werk te gebruiken.

Veel werkgelegenheid

In een tijd waarin steeds meer zaken geautomatiseerd worden, is het voor sommige beroepen nog spannender geworden om over te stappen. Dat is in de beveiliging niet het geval. Er zullen vast en zeker robots bestaan die een winkel, persoon of bedrijf kunnen beveiligen, maar je kunt je voorstellen dat iemand zoals Shakira de voorkeur geeft aan beveiligers van vlees en bloed.

Met de werkgelegenheid en baanzekerheid zit het dan ook wel goed. Dit kun je zelf nog een beetje in de hand werken, middels een goed bijgehouden pagina op LinkedIn en een niet te uitgebreid, maar duidelijk cv.

Je ontwikkelt je als mens

Het werk als beveiliger is niet altijd eenvoudig. Je komt in situaties terecht die best spannend zijn. Iedereen gaat daar anders mee om. Tijdens de opleiding en met name het werk ontdek je hoe je zelf bent op momenten waar het erom gaat. Je ontwikkelt je als mens, geestelijk en lichamelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button