Budgetfood

Afvallen met een beperkt budget? Ja hoor, dat is mogelijk!

Wil jij graag een paar kilo afvallen, maar heb je maar een beperkt budget voor de ondersteuning? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, er zijn namelijk manieren waarop je dit kunt doen zonder veel geld kwijt te zijn aan supplementen of een duur abonnement voor de sportschool. Afvallen kan natuurlijk op verschillende manieren. In dit artikel bespreken we een aantal manieren om 5 kilo af te vallen met een beperkt budget!

Hoe snel kun je 5 kilo afvallen?

We kunnen ons voorstellen dat je snel denkt dat een paar kilo afvallen niet veel tijd kan kosten. Dat hoeft ook zeker niet, maar als je het te snel wil doen krijg je vaak een jojo-effect. En dat wil je natuurlijk ook liever voorkomen. Het is beter om de tijd te nemen om af te vallen, omdat je dan vaak een meer permanent effect krijgt. Als je snel af gaat vallen raak je vaak ook niet alleen vet kwijt, maar ook spiermassa en vocht. Hierdoor gaat de stofwisseling trager werken en bereik je juist het tegenovergestelde van wat je wil. We raden je dus zeker aan om gewoon de tijd te nemen om een paar kilo af te vallen.

Op welke manieren kun je een paar kilo afvallen?

Om af te vallen zul je altijd minder moeten gaan eten en meer moeten gaan bewegen. Het maakt hierbij niet uit om hoeveel kilo het gaat. Je kunt ervoor kiezen om een dieet te volgen, maar je moet dan wel opletten dat dit geen crashdieet wordt. Dit is namelijk niet gezond en je bereikt er vaak ook niet mee wat je wil. Het scheelt voor veel mensen al een hoop als ze stoppen met tussendoor snacken of overstappen op gezonde snacks in plaats van bijvoorbeeld chips of chocolade. Vervang deze snacks door groente of fruit, dat scheelt een hoop calorieën en je krijgt ook nog eens belangrijke vitaminen binnen. Je kunt hiervoor eventueel ook je eigen groenten en fruit kweken, dat scheelt een hoop geld. Dit is voor de meesten makkelijker dan helemaal stoppen met tussendoor snacken. Wil je er toch liever helemaal mee stoppen? Dan kun je op de website van YellowFit tips om te stoppen met snacken vinden.

Minder calorieën drinken

Het wordt al snel over het hoofd gezien, maar ook in de dranken die je drinkt kunnen veel calorieën zitten. Denk bijvoorbeeld aan koffie of thee met suiker of melk, frisdrank, energiedranken of bepaalde sapjes. Kijk dus niet alleen kritisch naar wat je eet op een dag, maar ook naar wat je drinkt. Probeer vooral dranken met veel suiker te vermijden. Vervang ze bijvoorbeeld door water, eventueel water met een smaakje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button