Interieur

Hoe voeg je sfeer toe in een industriële woonstijl

Story Highlights
  • Zorg voor sfeer in een industriële inrichting
  • Voldoende accessoires beschikbaar
  • Voeg kleur toe

In veel huishoudens vind je elementen of een volledige industriële woonstijl. Dat is ook niet zo gek, door de jaren heen wordt de industriële woonstijl elke dag alleen maar populairder. Vaak wordt er een eigen draai aan de woonstijl gegeven, maar wel bestempeld als industrieel, hierdoor wordt er  vaak vergeten wat de oorsprong is van de industriële stijl en welke elementen kenmerkend zijn voor de industriële woonstijl. In dit artikel gaan we dieper in op welke elementen kenmerkend zijn voor de industriële stijl en hoe je sfeer kan toevoegen.

Herkomst van de industriële woonstijl en elementen

De industriële woonstijl is ontstaan in New York door de zogenoemde lofts. De lofts waren oude fabrieken die zijn omgebouwd naar appartementen. Kenmerkend voor deze lofts zijn de hoge plafonds, de buizen die zichtbaar zijn en de grote ruimtes. Daarnaast materialen zoals, beton, baksteen, metaal, hout en staal zijn ook kenmerkend voor de industriële woonstijl. 

Industriële meubels

De materialen die kenmerkend zijn voor de industriële woonstijl zijn niet alleen te vinden in de woning zelf, maar ook in de meubels en in de accessoires. Je kan in verschillende maten en vormen een salontafel industrieel vinden, maar wel altijd met een van de elementen die kenmerkend zijn bij de industriële woonstijl. Industriële meubels kunnen een echte eyecatcher in de woning zijn, juist door de combinatie van meerdere elementen. Een salontafel die echt kenmerkend is voor de industriële woonstijl, is een tafel gemaakt van staal of metaal met hout. Een ander meubel die vaak een echte eyecatcher is dat is de industriele kast, helemaal op muur die een kleurtje heeft. Er zijn net zoals de industriele salontafels ook verschillende soorten kasten. Er zijn industriële kasten die helemaal open zijn, deze kasten worden vaak gebruikt voor decoratie in te zetten en niet om spullen in op te bergen. Tevens zijn er ook industriële buffetkasten waar je wel spullen in kan opbergen, hier kan je kiezen tussen een volledig dichte buffetkast of een die half open is.

Voeg sfeer toe door middel van industriële accessoires

Om sfeer toe te voegen bij een industriële woonstijl heb je accessoires nodig. Accessoires zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het interieur. Voor elke woonstijl is er passende woondecoratie te vinden. Voeg accessoires met kleur toe om de ruimte meer warmte en sfeer te geven. Industriële accessoires zijn vaak van staal, maar zijn tegenwoordig ook in diverse kleuren staal verkrijgbaar. Iets wat ook voor warmte en sfeer kan zorgen is een muur die in een warme kleur zoals bordeaux rood of donkergroen geverfd wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button