Bespaartips

3 manieren om te besparen op je vaste lasten

Alles is ineens een stuk duurder geworden en helaas zitten veel mensen daardoor met problemen. Zeker nu is het goed om jouw vaste lasten eens onder de loep te nemen en te checken of je hier op zou kunnen besparen. Dit is eigenlijk bijna altijd wel mogelijk, alleen mensen zien het vaak niet omdat ze er te weinig mee bezig zijn. In dit artikel geven we je 3 manieren mee om te besparen op jouw vaste lasten!

Besparen op je internet en tv abonnement 

Een ding waar veel mensen op zouden kunnen besparen zonder het door te hebben, is hun abonnement voor internet en tv. Als je al langer bij dezelfde aanbieder zit, is je abonnement vaak duurder geworden dan eigenlijk zou hoeven, omdat het alsmaar wordt verlengd. Misschien is je behoefte of situatie inmiddels wel veranderd en betaal je veel te veel voor wat je eigenlijk gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die eigenlijk helemaal geen tv meer kijken omdat ze abonnementen hebben op allerlei streamingdiensten. Dan kun je eigenlijk net zo goed een abonnement met alleen internet afsluiten, dat scheelt een hoop geld. Streaming abonnementen zijn over het algemeen een stuk goedkoper, vooral omdat je ze met meerdere gezinnen kunt delen als je wil. 

Besparen op je telefoon abonnement 

Ook op het abonnement voor je smartphone kun je vaak meer besparen dan je denkt. Heb je echt nog steeds zo’n grote bundel nodig? Of ben je voortaan veel minder onderweg en heb je al die MB’s helemaal niet meer nodig? Dan kan je al makkelijk een paar euro per maand schelen. Bel je bijna nooit meer? Dan heb je ook geen onbeperkte belminuten nodig natuurlijk. Een andere manier waarop je in sommige gevallen kunt besparen met je telefoon abonnement, is door een abonnement voor je smartphone af te sluiten bij dezelfde aanbieder van jouw internet en tv abonnement. Je kunt dan vaak voor een alles-in-1 pakket kiezen dat een stuk voordeliger is, of je krijgt korting op je thuisabonnement als je een mobiel abonnement toevoegt. 

Besparen op je energierekening 

Wat op dit moment natuurlijk het meest loont, is besparen op je energierekening. Elektriciteit en gas zijn immers het hardst in prijs gestegen het afgelopen jaar. Besparen op je energie begint vaak bij het inventariseren van jouw verbruik. Hoeveel verbruik je en waarmee verbruik je het? Is er ook sprake van onnodig verbruik of sluipverbruik? Als je bijvoorbeeld een erg oude koelkast of wasmachine hebt, verbruikt deze vaak veel meer dan nodig. Een wasmachine kopen van vorig jaar is dan al genoeg om uiteindelijk veel te winnen op je energierekening. Wat ook goed helpt, is het zoeken naar alternatieven om je huis te verwarmen, zodat de kachel niet aan hoeft. Je kunt bijvoorbeeld een simpel elektrisch kacheltje kopen dat je makkelijk kunt verplaatsen. Je hoeft immers alleen de ruimtes te verwarmen die ook echt worden gebruikt. Warme truien en fleece dekens doen het overigens ook altijd goed, vooral rond de feestdagen! Besparen met een slimme meter is ook een optie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button