Wonen

2021 trend: een alternatieve kerstboom

Story Highlights
  • Kies eens voor een alternatieve kerstboom
  • Kies voor een kerstboom van metaal of hout
  • Schenk aandacht aan decoratie in je alternatieve kerstboom

Al jaren zijn er diverse trends rondom kerst die vroeger niet zo gebruikelijk waren, van nepsneeuw, raamstickers of zelfs een eigen gemaakte kerstboom. Vele zijn op zoek naar een alternatieve kerstboom, vaak omdat ze een keer iets anders willen of omdat ze de ruimte niet hebben voor een echte kerstboom.

De reden van een alternatieve kerstboom

De reden dat mensen op zoek gaan naar een alternatieve kerstboom kan heel verschillend zijn. De een is op zoek naar iets anders omdat een kerstboom niet goed samengaat met honden en of katten. De voornamelijkste reden dat de alternatieve kerstboom zo een trend is, dat is dat je alles in eigen handen hebt. Jij bepaald de stijl, de grootte, maar ook de vorm helemaal zelf. Er kunnen nog meer redenen zijn waarom jij kies voor een alternatieve kerstboom, hieronder vind je er een paar terug:

  • Een alternatieve boom gaat langer mee en is daarom duurzaam
  • Een alternatieve boom past overal, ook in kleine ruimtes
  • Een alternatieve boom kan helemaal vanaf het begin gestyled worden naar je eigen smaak
  • Een alternatieve boom is DE boom zonder verzorging die jij nodig had

De verschillende soorten alternatieve kerstbomen

Iedereen kent wel de echte kerstboom en de kunst kerstboom, maar wist je dat er nog veel meer soorten kerstbomen zijn als alternatief een echte eyecatcher. Je denkt waarschijnlijk nu, een moderne kerstboom die bij elk interieur past, kan dat wel? Ja, dat kan! Je kan kiezen tussen een metalen kerstboom, een houten kerstboom, een kerstboom aan de muur of aan een hanger. Heerlijk met kerst alle gezelligheid in huis, maar zonder de rommel van alle naalden. Sommige alternatieve kerstbomen kan je zelf maken en andere vergen wat meer expertise.

Metalen kerstboom

Houd je van een stoerder beetje industriële stijl dan is de metalen kerstboom daar perfect voor. De metalen kerstboom bestaat in twee vormen, zo heb je ze in de driehoek vorm of in spiraalvorm. Je kan een metalen kerstboom heel leuk en makkelijk decoreren met divers kerstgroen of kerstverlichting. Een metalen kerstboom maken is een iets wat lastige klus, daar heb je wel buitengewone vaardigheden voor nodig. De decoratie kan je gelukkig wel helemaal zelf doen.

Houten kerstboom

Met een houten kerstboom in huis heb je toch een wat echter boom gevoel dan met een kunstkerstboom. Je kan zelf op zoek gaan naar hout voor je eigengemaakte houten kerstboom of het hout aanschaffen in de bouwmarkt. Je kan het zelf zo simpel of ingewikkeld maken als je wil, maar een combinatie daarvan kan ook. Ga voor een simpel design en pak uit met de kerstversiering en cadeautjes of pak het immens aan en hou het op minimalistische kerstdecoratie.

Toch een kerstboom met weinig geld en ruimte

Het kan voorkomen dat je een klein huis hebt waar je absoluut niet de ruimte hebt voor noch een echte kerstboom noch een houten of metalen kerstboom. Wist je dat je ook zelf een alternatieve kerstboom kan maken voor zo min mogelijk geld en het neemt ook nog eens amper ruimte in. Tover je kamerplanten om naar allemaal kleine kerstbomen, zorg voor een stevige kamerplant die je kan optuigen, want een kerstboom zonder verlichting dat kan niet, ook niet een alternatieve kerstboom. Het best kan je kamerplanten versieren met kerstverlichting op batterij en de schakelaar zo goed mogelijk verbergen.

De kerstdecoratie in een alternatieve kerstboom

Afhankelijk van de kerstboom keuze kan je ook gaan kijken naar kerstdecoratie, wat wil je, wat heb je in gedachten en wat heb je eventueel al in huis. Je kan je kamerplanten decoreren, maar ook de hangplanten moeten worden voorzien van de juiste decoratie. Let wel goed op bij het decoreren van de alternatieve kerstboom, zodat je plant niet onnodig wordt beschadigd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button