Bespaartips

Bespaar op je internetabonnement!

Story Highlights
  • Een alles-in-een abonnement is goedkoper
  • Is ene uitgebreid zenderpakket wel nodig?
  • Vergelijk en kiest de goedkoopste aanbieder

De meeste mensen hebben alles-in-een abonnement als het gaat om internet, televisie en bellen. Wist je wel dat je op een dergelijk internetabonnement al snel 200 euro per jaar kunt besparen? Het afsluiten van een alles-in-een abonnement is vaak voordeliger dan wanneer je losse abonnementen afsluit.

Een alles-in-een abonnement is gemakkelijker

Behalve goedkoper is het ook gemakkelijker om een alles in een abonnement af te sluiten. Denk alleen maar aan het feit dat e slechts een factuur krijgt en ook maar een keer verzend-, aansluit- en administratiekosten hebt. Als het om televisie gaat moet jij je de vraag stellen hoeveel je televisie kijkt Je hebt verschillende zenderpakketen; van basis naar zeer uitgebreid Ook als het gaat om bellen heb je dat. Ben jij iemand die veel belt of juist niet? Het zijn zaken die je meeneemt als je een abonnement afsluit.

Glasvezel biedt de snelste verbinding

Kijken we naar goedkoop internet dan is er de keuze uit ADSL, VDSL, kabel of glasvezel. Tussen deze mogelijkheden bestaat verschil in prijs, snelheid en beschikbaarheid. ADSL is vaak het goedkoopst. Of dit voor jouw adres mogelijk is, kun je achterhalen met een postcodecheck. VDSL is weer iets sneller, kabel is nog weer sneller en met glasvezel heb je de snelste verbinding. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar. Check dit dus ook eerst. Bij het kiezen van een internetabonnement geldt eveneens dat je helder in beeld hebt wat je echt nodig hebt. Zo speelt de snelheid een rol, net als het aantal MB/s. Is het echt nodig om supersnel internet te hebben of kun je met de reguliere snelheid prima uit de voeten?

Overstappen is gemakkelijker als ooit tevoren

Door de optie (vaste) telefoon te laten vallen, bespaar je ook al snel weer een paar euro op je abonnement dan je in totaal zo dus naar beneden bij kunt stellen. Dat kan ook door voor een normaal zenderpakket te kiezen en niet voor het duurdere en meer uitgebreid zenderpakket. Het ligt er maar net aan hoe vaak je televisie kijkt. Tenslotte is het belangrijk dat je de verschillende aanbieders van een internetabonnement goed met elkaar vergelijkt. Overstappen is tegenwoordig veel gemakkelijker dan voorheen. Kan het dus ergens goedkoper, dan zou je gek zijn niet over te stappen, helemaal omdat je volledig wordt ontzorgd. Door over te stappen kun je bovendien soms gebruik maken van een aantal aantrekkelijke kortingen of krijg je een cadeau als je overstapt. Online vind je tal van tools die je helpen bij het maken van een vergelijking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button