Tuin

Meer privacy in uw tuin creëert u zo!

In onze tuin willen we graag een beetje privacy. Vooral lekker in de zomer met warm weer. Dan willen we lekker kunnen doen wat we zelf willen, zonder ons zorgen te maken over wat de buren wel en niet kunnen zien. Lekker gek doen in het zwembad, of heerlijk zonnen in badkleding. Hoe u privacy creëert in uw tuin, leggen wij in deze blog aan u uit.

Inkijk punten bepalen

Als eerste is het belangrijk om te bepalen op welke punten andere mensen in uw tuin kunnen kijken. Dit zal vast niet de hele tuin zijn, maar maak eens een goed rondje door de tuin en kijk waar er inkijk is. Meestal komt de inkijk van wat hogere plekken. Maar ook dichter bij de grond, door kale heggen of een hekwerk waar makkelijk door heen te kijken is bijvoorbeeld.

Bepaal je scherm

Voor de inkijkpunten die u wilt blokkeren, moet u natuurlijk materialen hebben om de inkijk weg te halen. Dit doet u het meest effectief door de hoogte in te gaan. Op deze manier pakt u dan een groot zichtveld aan. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een schutting te plaatsen. Maar ook een hoge haag of wintervaste struiken zijn goede opties. Voor iedere tuin is er wel een passende oplossing te vinden. Nog een manier om de inkijk weg te halen is door het plaatsen van een pergola. Laat hier mooie kleurrijke bloemen tegen aan groeien en het voelt net alsof u zich in een sprookje bevindt. 

De diepte opzoeken

Een andere manier om meer privacy in de tuin te creëren is door het maken van een zitkuil. Door de diepte zorgt u voor extra beschutting en minder inkijk. Deze kuil zorgt ook nog eens voor extra sfeer en gezelligheid. Wat dacht u ervan om een paar lounge meubelen te plaatsen in de kuil. Om even helemaal gek te doen, maakt u de kuil compleet met een vuurplaats. 

Tuinklus tips

Bij het aanpassen van uw tuin en terras gaat u vaak met tegels aan de haal. U wilt natuurlijk dit werk zo makkelijk mogelijk voor u zelf maken en de kans op blessures verkleinen. Gebruik een tegeldonkey om zware tegels mee te vervoeren. Voor deze benodigdheden kunt u terecht bij Visser & Visser. Zij helpen u met liefde verder! Ook voor vragen met betrekking tot uw klus of project staan ze voor u klaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button