Overig

Zo blijf je tijdens de lockdown gezond!

Story Highlights
  • Let goed op je voeding
  • Beweeg voldoende
  • Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Door de huidige coronacrisis zitten we in een lockdown. Sportscholen zijn dicht en ook andere activiteiten zijn momenteel niet mogelijk. Toch is het enorm belangrijk om voldoende te blijven bewegen om gezond te blijven. Vind je dat onder de huidige omstandigheden lastig en kun je wel wat tips gebruiken in deze tijden om gezond te blijven? Lees dan gauw verder!

Voeding

Het is allereerst belangrijk om goed naar je voeding te kijken en gezond te blijven eten. Vaak eten mensen in stressvolle situaties vaak ongezonder en grijpen ze eerder naar junkfood. Dat is begrijpelijk en ook menselijk, maar het is van belang hier niet in door te slaan en gezonde keuzes te maken. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende groentes, fruit en vezels eet. Ook variatie is belangrijk bij een gezond eetpatroon. Vermijd daarnaast te veel frisdrank, koffie en alcohol. Daar zitten namelijk suikers en cafeïne in. Dat is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Drink in plaats daarvan veel water of thee.

Beweging

Voor veel mensen kan het al een opgave zijn om elke dag voldoende te bewegen. Misschien komt dat omdat veel mensen gelijk denken aan elke dag een intensieve work-out doen. Dat is helemaal niet nodig. Je hoeft namelijk niet je sportkleding uit de kast te halen om te kunnen bewegen. Begin bijvoorbeeld eens met een dagelijkse wandeling in je buurt, van zo’n 20 minuten. Plan hiervoor een momentje in je agenda, zodat je voor jezelf duidelijk hebt wanneer je de wandeling gaat maken. Beweging zorgt er voor dat je minder stress ervaart, dat je meer energie krijgt en dat je spijsvertering beter wordt. Allemaal voordelen dus! Als je naast het wandelen een intensievere vorm van beweging zoekt, kun je thuis verschillende oefeningen doen, om bijvoorbeeld je spieren te trainen of je conditie te verbeteren. Op internet zijn verschillende filmpjes te vinden voor oefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Schaf een paar gewichtjes aan, power bands en goede sportschoenen en het sporten kan beginnen!

Slaap

Genoeg slaap is belangrijk om fit en gezond te blijven. Volwassenen hebben gemiddeld 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Ben je een slechte slaper? Het helpt om elke dag – dus ook in het weekend – rond dezelfde tijd te gaan slapen en ook rond dezelfde tijd weer op te staan. Een ritme is bevorderlijk voor de kwaliteit van je nachtrust. Ook is het goed om een uur voor het slapen gaan geen tv meer te kijken en niet meer op je telefoon te zitten. Het blauwe licht daarvan houdt je namelijk actief. Leg deze dus op tijd weg en pak bijvoorbeeld een boek. Van lezen ontspan je en daar val je ook sneller van in slaap. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button