Interieur

Hoe maak je deurmat schoon?

Story Highlights
  • Geen voetstappen meer op de vloer met een goede deurmat
  • Klop de deurmat eerst goed uit
  • Gebruik de stofzuiger

Ben jij net als zoveel anderen dat eeuwige schoonmaken van de vloer helemaal zat? Kies dan voor den deurmat in de vorm van een schoonloop- of een droogloopmat. Het is dan gedaan met de voetstappen op de vloer, en dat bespaart je en tijd en energie. Maar hoe maak je een deurmat eigenlijk schoon?

Matten kunnen niet oneindig veel vocht en vuil opnemen

Een goede deurmat werkt vocht en vuil absorberend. Er is altijd een geschikte deurmat beschikbaar, want ze zijn prima op maat te maken. Met een schoonloopmat ben je het beste uit, want deze mat zorgt voor droge schoenen waarvan het merendeel van het vuil bovendien op de mat blijft. De droogloopmat maakt vooral droog. De rest van de vloer kan nog wel vuil worden. Uiteraard kunnen de matten niet oneindig veel vocht en vuil opnemen en worden ze zelf ook vuil. Ze zien er daardoor minder leuk uit en dus ga je de deurmat reinigen. Maar hoe doe je dat?

Begin met het uitkloppen van de deurmat, veel vuil zal dan al verdwijnen

In eerste instantie begin je met het uitkloppen van de deurmat. Veel van het aanwezige vuil en zand zal er dan al uit gaan. Vervolgens ga je met de stofzuiger aan de slag. Op die manier kun je vuil dat dieper tussen de vezels zit prima weghalen.  Vervolgens kun je nog met een speciale tapijtreiniger of een stoomreiniger aan de slag. Er zijn deurmatten die je ook gewoon prima in de wasmachine kunt doen. Blijf dan wel onder de 30 graden en zorg dat de wasmachine op lage toeren centrifugeert. Heb je een deurmat met een rubberen afwerking dan is wassen in een industriële wasmachine een betere optie.

Droog de mat zo goed mogelijk maar wel in zo kort mogelijke tijd

Heeft de wasmachine zijn werk gedaan, probeer de deurmat dan in zo kort mogelijke tijd goed te drogen. Zo voorkom je dat zich schimmels kunnen vestigen in de deurmat namelijk. Droog de deurmat in elk geval niet in de zon. Op die manier kan de mat namelijk verkleuren. Door je deurmat regelmatig te reinigen, houd je de mat mooi. Dat is ook de bedoeling, zeker als je kiest voor een deurmat met reclame bijvoorbeeld, iets dat steeds meer bedrijven ontdekken. De deurmat wordt tegenwoordig ook als marketinginstrument gebruikt. En bovendien geef jij je kantoor zo meteen een professionele uitstraling, en in dat geval moet de boodschap op de deurmat wel goed te lezen zijn uiteraard. Goed schoonhouden dus de deurmatten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button