Reizen

Wat te doen in Amsterdam?!

Nu de pandemie onder controle is wordt het weer tijd om meer de toerist uit te hangen in eigen land. Ja dat hoor je goed, want Amsterdam is niet alleen een leuke toeristen bestemming voor buitenlanders. Ook wij als Nederlanders zijn Amsterdam een bezoekje verschuldigd als het gaat om vakantie in eigen land. Wat is er te doen in Amsterdam vind je in dit artikel!

Bezoek een Coffeeshops

Om met de deur in huis te vallen is het bezoeken van Amsterdamse Coffeeshops een must. Of je nu gebruikt of niet! Amsterdam staat in het buitenland bekend om zijn coffeeshops en velen Nederlands die op vakantie gaan in eigen land die blijven er strak uit de buurt van. Maar dit hoeft niet zo te zijn! Het bezoeken van een coffeeshop is enorm kenmerkend voor Amsterdam, maar de volle coffeeshops bezoeken die populair zijn bij toeristen is niet nodig. Er zijn genoeg kleinere coffeeshops met een knusse sfeer die ook eten en drinken serveren en waar je even tussendoor kan uitrusten terwijl je de cultuur rondom drugs meemaakt. Natuurlijk is je bezoek niet compleet als je geen souvenir meeneemt. Ben je dit toch vergeten? Dan heeft Hunters coffeeshop ook online een groot assortiment aan souvenirs die seizoens gerelateerd zijn. Bestel deze via de website en laat het gemakkelijk thuis bezorgen!

Een dagje naar de Museums

Naast de coffeeshops zijn ook de museums een belangrijke stop op je to-do-list Amsterdam. Uit ons kleine landje komen een aantal van de grootste schilders aller tijden en dat is waar de museums in Amsterdam allemaal om draaien. In het rijksmuseum zijn vele schilderijen van Rembrandt te vinden en Van Gogh heeft zelfs zijn eigen museum het ‘Van Gogh museum’! 

Naast de klassiekers zijn er ook andere museums, tegenwoordig vindt je veel museums waar fotografie centraal staat. Deze museums zijn uitgedost in instagram waardige interieurs waar er ‘optical illusions’ aan te pas komen of juist de gehele kamer in een suikerspin roze kleur is ingericht. Dit is een ideale stop voor ieder die van social media houdt!

Als je terug wilt gaan in de tijd dan hoort het Anne Frank huis ook zeker op de to-do-list van dingen die je moet meemaken in Amsterdam. Dit huis, waar Anne Frank heeft ondergedoken en een deel van haar dagboek heeft geschreven, is te bezoeken en hier kan je zien waar zij heeft ondergedoken. Dit doe je door alle trappen en ladders te beklimmen naar de kleine kamer waar zij het merendeel van haar leven tijdens de oorlog heeft gespendeerd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button