BespaartipsWonen

Wat is het juiste moment om mijn woning te verkopen

Story Highlights
  • Verkoop je huis zelf en kies voor ondersteuning van de makelaar
  • Alleen zo komt je huis op Funda.nl
  • Zo bespaar je de nodige kosten

We zijn het zo gewend. Je wilt je huis verkopen en schakelt daarvoor een makelaar in. Deze professional verzorgt vervolgens alles voor je. En dat van het maken van een tekst voor een advertentie tot en met de onderhandelingen en de juridische afwikkeling van de verkoop. Het kan echter ook anders.

Verkoop je huis voor een deel zelf en laat je bijstaan door professional

Om de kosten wat te drukken kun je namelijk, mits je beschikt over de benodigde competenties, besluiten je huis voor een deel zelf te verkopen. In een al te optimistischer bui denken mensen dat ze het helemaal zelf wel kunnen. Dat is echter toch niet verstandig. Gelukkig heb je tegenwoordig keuzevrijheid. Zo kun je prima zelf aangeven welke onderdelen je zelf voor je rekening wenst te nemen. Voor de andere zaken kun je daarnaast een beroep doen op de makelaar in Eindhoven.

Een huis verkopen is en blijft een vak apart

Ondanks het feit dat je zelf weliswaar over alle kennis beschikt om zelf je huis te kunnen verkopen, is en blijft het verkopen van een huis toch een vak apart. Hoe bepaal je bijvoorbeeld het juiste moment om je huis te verkopen? Wanneer ga je akkoord met een bod? De online makelaar weet uit eigen ervaring wanneer dat punt bereikt is en kan je zeker in dergelijke situaties bijstaan.

Geen plek op Funda.nl en je mist veel potentiele kopers

Wat zeker ook een voordeel is om de werkzaamheden toch voor een deel door VB&T makelaars uit te laten voeren is de factor die Funda.nl heet. Via deze website van alle NVM-Makelaars worden veel huizen verkocht. Ga je zelf je huis verkopen, dan zal je huis nooit een plek bemachtigen op deze veel bekeken website. En daarmee mis je heel erg veel potentiele kopers.

Wanneer accepteer je een bod? De ervaring van de makelaar helpt je bij het nemen van de juiste beslissing

Verstandig dus om vanuit kostenoverwegingen een deel van de werkzaamheden die bij de verkoop van je huis komen kijken zelf te doen en een deel van de woningverkoop toch in handen te leggen van de makelaar. Je bespaart zo geld omdat je niet alles door de makelaar laat uitvoeren, maar profiteert wel van het feit dat jen huis op Funda.nl komt én weet je bijgestaan als er moeilijke beslissingen genomen moeten worden, bijvoorbeeld of het al het moment is om je huis te verkopen als een geïnteresseerde partij een bod uitgebracht heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button