InterieurWonen

Trend: vintage lampen

Story Highlights
  • Vintage lampen en het beste van twee werelden
  • Mooie industriële uitstraling
  • Met nieuw binnenwerk en luxe bedrading

Gelukkig is men het belang van goede en mooie verlichting steeds meer gaan onderkennen. Bekend is dat de verlichting voor een groot deel bepalend is voor de sfeer in je huis. Gelukkig ook zijn de mogelijkheden tegenwoordig enorm groot. Je hebt nu voor elk moment passende verlichting; fel als het moet en romantisch als het kan. Wat de laatste jaren steeds gebleven is, zijn de vintage lampen. Ze overwinnen alle stormen en hebben een ereplaats in steeds meer Nederlandse woningen.

Haal vervlogen tijden in je huis

Met vintage lampen haal je vervlogen tijden in je huis. Daarmee creëer je vastigheid in deze snelle en moderne tijden. De vintage lampen doe romantisch aan en stralen toch zeker ook een zekere luxe uit. Van art deco lampen tot aan de zeer populaire industriële lampen. De vintage lampen kun je omschrijven als een combinatie van klassiek design en de moderne technologie. Het is het beste van twee werelden, zeer fraai gecombineerd.

Hard werken in de schemerachtige mijnen

De vaak fraaie industriële vintage lampen doen sterk denken aan de oude lampen in de zeventiger jaren in de oude fabriekshallen. Hallen die met terugwerkende kracht toch een bepaalde charme uitstraalden. De lampen doen denken aan het harde werken in de schemerachtige mijnen en fabrieken. Prachtig dat ze alles stormen hebben overleefd en nog steeds van toegevoegde waarde zijn in elk interieur.

Met nieuw binnenwerk en nu met een luxe bedrading

Natuurlijk hebben de vintage lampen een geheel nieuw en modern binnenwerk en beschikken ze anno 2021 over de meest luxe bedrading. Ze voldoen in alle facetten aan de hedendaagse eisen die gesteld worden aan verlichting en zijn zowel functioneel in gebruik als dat ze warm licht uitstralen en blikvanger in elke ruimte zijn. Je kunt ze dus ook nog eens prima veelzijdig noemen. De lampen die je voorheen tegenkwam in fabriekshallen, zijn tegenwoordig geschikt voor gebruik met gloei-, spaar- en ledlampen. Hoe anders was dat vroeger.

Hout, beton, marmer en de kleuren goud en koper

Bij deze fraaie lampen gebruik je natuurlijk de bekende vintage en industriële materialen en kleuren. Dan denk je automatisch aan hout, beton en marmer maar ook aan de kleur koper, goud en brons. Vintage lampen staan voor industrieel erfgoed en voor design. Ze hebben een geheel eigen uitstraling en er is geen ruimte in welk huis dan ook waar ze niet mooi staan. Gelukkig is ie er nog, de vintage lamp. En als de voortekenen niet bedriegen dan blijft dat (gelukkig) ook nog wel even zo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button