Tuin

Maak van je tuin je eigen paradijs

Je tuin is een belangrijk deel van je woning. Zeker in de zomermaanden spendeer je vaak meer tijd in je tuin dan in je woning zelf. Het is dan ook leuk als je van je tuin een gezellige plek kan maken waar je tot rust kan komen, maar waar je ook vrienden en familie kan uitnodigen.

Mogelijkheden genoeg in je tuin

Wat je in je tuin kan doen, hangt natuurlijk van een aantal factoren. In eerste instantie van de grootte van je tuin. Wanneer deze redelijk groot is, kan je er natuurlijk meer mee doen dan met een kleine tuin. Je kan bijvoorbeeld verschillende plekjes creëren in je tuin voor jezelf en eventueel je kinderen.

Een tweede factor die een belangrijke rol speelt is je budget. Heb je een groot budget en een grote tuin, dan kan je ervoor kiezen om een zwembad te plaatsen. Zo is er altijd afkoeling op warme zomerdagen. 

Ook met een kleiner budget kan je van je tuin iets unieks maken. Kijk op UW-tuin als je inspiratie wil opdoen. 

Zorg voor sfeer met verlichting

In de meeste tuinen staan tuinmeubelen. Dit kunnen alleen enkele ligstoelen zijn, maar vaak zijn dit volledig sets met tafel en stoelen. Ideaal om in de zomer gezellig buiten te eten. Vaak zit je dan heel de avond buiten, ook wanneer het begint te schemeren. Om je tuin extra gezellig te maken én om langer buiten te kunnen zitten, kan je leuke sfeerverlichting ophangen. Je kan voor enkele staan lampen kiezen, maar je kan ook voor een slinger met verschillende lampjes gaan die je bijvoorbeeld over je tuintafel kan hangen. Zo kan je elkaar nog duidelijk zien wanneer het donker is. 

Kleed je tuin aan met bloemen

Of je tuin nu groot of klein is, bloemen zijn altijd een meerwaarde in je tuin. Enkele planten of bloemen geven meteen een andere sfeer aan je tuin. Het kan onder meer voor wat kleur zorgen en bloemen en planten hebben ook een rustgevend effect. Ideaal om een na een lange werkdag tot rust te komen in je tuin. Je hoeft er ook niet noodzakelijk grond voor te voorzien. Je kan namelijk hangplanten en bloemen aan de muur of beschutting plaatsen. Het is gezellig en het zorgt er ook voor dat je muren of beschutting niet zo kaal zijn. 

Er zijn in elk geval opties genoeg om je tuin leuk aan te kleden. UW-tuin kan je alvast enkele ideeën bezorgen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button