FinanciënWonen

Wanneer kan je een hypotheek oversluiten?

Story Highlights
  • Je kunt prima besparen op de hypotheek
  • Verhoog de hypotheek voor een verbouwing
  • Sluit de hypotheek over via SpaaQ

Wie wil nou niet besparen op de hypotheek en de maandelijkse lasten ervan naar beneden krijgen? Helemaal in deze tijd waar iedereen om zich heen kijkt waar er bezuinigd kan worden, vaak zijn de maandelijkse hypotheeklasten wel de hoogste kosten die er maandelijks uit gaan. Je hypotheek oversluiten is daarom een goede oplossing om op je maandelijkse kosten te besparen. Onderwerpen zoals wanneer is het juiste moment om je hypotheek over te laten sluiten, hoe zit het precies dat je met het oversluiten van je hypotheek je kosten bespaard en tot slot hoe gaat dat te werk? Deze onderwerpen komen aan bod in dit artikel. 

Waarom de keuze om je hypotheek oversluiten maken?

Voor iedere persoon kan de reden dat ze kiezen voor het oversluiten van de hypotheek compleet anders zijn. Drie redenen komen echter wel vaak terug waarom de keuze van oversluiten van de hypotheek wordt gemaakt. Net zoals wij ons blijven ontwikkelen wil je ook dat andere dingen om je heen daarin meegroeien. Het kan daarom zo zijn dat de hypotheek die je in het begin hebt afgesloten toen bij je paste maar nu inmiddels niet meer. Je kan er daarom voor kiezen om je hypotheek over te laten sluiten, zodat de hypotheek wel bij je past. Daarnaast wil iedereen zekerheid voor de toekomst, dit is een van de belangrijkste redenen waarom er gekozen wordt voor het oversluiten van de hypotheek. Een vast moment waar je kan kiezen of de hypotheek overgesloten wordt of niet is aan het einde van je rentevaste periode. Vanuit de bank krijg je dan altijd de vraag of je je rente opnieuw wil laten vastzetten via hun zelf of gaat je keuze uit naar het oversluiten van de hypotheek. Tevens wanneer er veel wordt gekozen voor het oversluiten van de hypotheek is als er een verbouwing gaat plaatsvinden en de hypotheeklasten worden verhoogt. 

Bij SpaaQ je hypotheek laten oversluiten 

Een hypotheek laten oversluiten is niet zomaar een beslissing, het is vaak een goed doordachte beslissing die gemaakt wordt om kosten te besparen. Vaak als je je hypotheek wil laten oversluiten wordt er gevraagd een boete te betalen, laat je hierdoor niet afschrikken. Het is vaak gunstiger om de boete te betalen zodat de maandelijkse kosten omlaag gaan. SpaaQ is zo een organisatie waar je je hypotheek kan laten oversluiten, met twee locaties in het land waar je terecht kan en een klantenservice die 24/7 bereikbaar is voor al je vragen kan het niet anders dan dat je goed geïnformeerd wordt, zodat je de juiste keuze kan maken. De klantenservice is bereikbaar zowel telefonisch als over de e-mail, maar ook via whatsapp. Tot slot kan je ook een terugbelverzoek achterlaten, binnen 24 uur wordt je door een van de adviseurs dan terug gebeld. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button