Interieur

Waarom jij akupanelen in huis moet nemen

Ben je die saaie witte muur in je huis wel een beetje zat? Is het tijd voor iets nieuws in huis? Dan is een akupanel wellicht de goede optie voor jou. Dit houten wandpaneel brengt niet alleen een hoop warmte en sfeer in huis, maar heeft ook nog heel veel andere voordelen voor jouw woonruimte. Ben je benieuwd geworden naar alles wat met akupanelen te maken heeft? Lees dan snel verder, we vertellen je er namelijk alles over. 

Wat is een akupanel? 

Een akupanel zijn eigenlijk allemaal houten wandpanelen die aan elkaar vast zijn gemaakt. Het zijn een soort verticale stukken hout die dicht op elkaar zijn geplaatst. Deze kan je vervolgens aan een muur bevestigen. Dit hoeft niet alleen een klein stukje muur te zijn maar je kan zelfs voor een muur van wel drie meter lang, een akupanel laten plaatsen (of zelf plaatsen). 

Wat zijn de voordelen van een akupanel? 

Zoals gezegd biedt het akupanel een aantal voordelen voor jouw woonruimte. Allereerst is het een leuke verandering voor het deel van de muur dat je graag wil bedekken. Je hoeft niet een duur schilderij op te hangen of de hele dag gaan verven. En toch heb je met dit paneel wel een toevoeging voor de sfeer en warmte in huis. Tevens zorgt het voor een veel meer luxueuze uitstraling van de woonruimte. Als dat iets is wat je nastreeft, is het zeker aan te bevelen om een akupanel aan te schaffen. 

Het tweede voordeel is dat het akupanel de akoestiek in jouw huis een hoop kan verbeteren. Als je in een huis woont met hoge plafonds of grote ruimtes, kan het al gauw enigszins gaan galmen of een hol geluid geven. Dat is niet fijn voor de oren natuurlijk. Een akupanel is gemaakt van hout en vastgemaakt met vilt. Deze combinatie absorbeert heel goed geluid. Het maakt dus niet alleen de akoestiek in jouw huis beter, maar het zorgt ook dat de bewoners op hun beurt minder gehorig zijn. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die nogal eens lawaai kunnen schoppen. 

Hoe bevestig ik een akupanel? 

Een akupanel is heel gemakkelijk te bevestigen. Het is daarvoor wel belangrijk dat de panelen juist zijn opgemeten, je wil immers niet voor verrassingen komen te staan tegen de tijd dat het paneel in huis is aangekomen. Als deze helemaal past, kan je met speciale lijm zorgen dat het akupanel aan de muur wordt bevestigd. Mocht je lijm toch een beetje spannend vinden, dan kan je het paneel ook bevestigen door deze met schroeven vast te zetten in de muur. 

Is een akupanel alleen van hout? 

Een akupanel is meestal wel van hout gemaakt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je altijd een houten kleur moet hebben. Je kan natuurlijk ervoor kiezen om het paneel te schilderen, maar je kan ook voor een donkere of juist hele lichte kleur gaan. Zo pas je alsnog het paneel aan, aan de ruimte en krijg je helemaal wat past bij jouw smaak. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button