Overig

Waarom gebruik je zout voor het ontharden van water?

Het ontharden van water is iets waar steeds meer huishoudens voor kiezen. Dat is niet zonder reden. Door water te onthouden, ontdoe je het van kalk. Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft kalk diverse nadelige gevolgen. Het is niet slecht voor de gezondheid, maar het kan wel een nadelig effect hebben op de gevoelige huid. Ook kan kalk allerlei witgoed machines aantasten, waaronder je wasmachine en de vaatwasser. Water kan op diverse manieren onthard worden, waaronder met behulp van zout. Hierbij kun je gebruik maken van onthardingszout. Wat de voordelen hiervan zijn, vertellen we je hieronder in deze blog.

Wat is onthardingszout?

Onthardingszout is een soort zout die gebruikt wordt voor het ontharden van water. Het kan op diverse schalen worden ingezet, voor het ontharden van industriële apparaten tot aan het ontharden van het water binnen je woning. Hoe effectief het onthardingszout is hangt af van de kwaliteit van het zout die je in huis haalt. Onthardingszout is voor 99.5% opgebouwd uit natriumchloride. Er zijn allerlei toepassingen mogelijk. Het voornaamste doel: het ontharden van water. Dit houdt in dat calcium en magnesium uit het water gefilterd worden. Je kunt onthardingszout bij diverse leveranciers bestellen, maar je wilt logischerwijs zout van de hoogste kwaliteit. Daarvoor kun je terecht bij de Strooizout Gigant.

Hoe pas je onthardingszout toe?

Onthardingszout wordt toegepast om calcium en magnesium uit ons drinkwater te halen. Dit water wordt ook gebruikt tijdens het douchen, het nemen van een bad of voor diverse huishoudelijke apparaten. Door dit water te ontkalken, zorg je er voor dat deze apparaten langer meegaan omdat ze niet meer aangetast kunnen worden door kalk. Het is ook beter voor je huid, want kalk droogt de huid sneller uit en zorgt er voor dat je meer shampoo moet gebruiken om jezelf te wassen. Bovendien heb je minder water nodig voor diverse applicaties, wat je ook een fijne besparing oplevert. De aanschaf van onthardingszout is dus ook een investering waar je profijt van zult hebben.

Genoeg reden dus, om voor onthardingszout te kiezen. Maar hoe werkt dit precies? Onthardingszout wordt gebruikt door een waterontharder. Dit wordt ingesteld op de plek waar het water je woning binnen komt. Binnen de ontharder bevindt zich een ionenwisselaar. Hier worden de ionen van zowel calcium als magnesium opgevangen met behulp van harsbolletjes. De ionen worden als het ware gefilterd en vervangen door natrium ionen. Dit zorgt voor de ontharding van het water. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button