Bespaartips

Bespaar op je sportschool abonnement!

Story Highlights
  • Neem eens wat vaker de trap
  • Koop een yogamatje
  • Tuinieren en schoonmaken en calorieën verbranden

Wist je wel dat je thuis heel veel kunt doen en eigenlijk niet eens een sportschool abonnement nodig hebt? Je kunt thuis genoeg doen en kiezen voor een combinatie van sport en huishoudelijke werkzaamheden. De Slimme Boefjes doen de huishouding, en dat is een sport op zich.

De trap op en neer rennen is goed voor je bilpartij

Neem eens wat vaker de trap. De trap op en neer rennen is goed voor je bilpartij en neem je een tas met boodschappen mee of de vuile was dan train je ook meteen je armspieren. Hoewel gewichten kopen een prima idee is om thuis te gaan trainen, kun je ook kiezen om te gaan hardlopen. Het is bewezen dat een ronde flink op tempo lopen in de buitenlucht een van de beste manieren is om de juiste calorieën te verkiezen. Ben je zeventig kilo, dan verbrand je door hardlopen al snel 850 calorieën per uur. Niet verkeerd toch?

Train je buikspieren, schouders en armen

Je kunt het proberen met dumbbells, je kunt er ook voor kiezen om elke ochtend gewoon mee te doen met Nederland Beweegt. Ochtendgymnastiek is heerlijk en goed. En al je niet wilt dat iemand ziet dat je dit doet, dan sluit je toch eerst gewoon even de gordijnen. Nog een optie is yoga. Het is dan wel aan te raden een yogamatje aan te schaffen. Er zijn op You Tube genoeg video’s beschikbaar. En reken er maar op dat dit nog best zwaar is. Misschien wel het beste wat je kunt doen is touwtje springen. Ga je tien minuten touwtje springen dan staat dat gelijk aan ongeveer drie kwartier hardlopen. Door dit te doen train je zowel de buikspieren, je schouders en je armen.

Zomaar 300 calorieën verbranden tijdens het tuinieren

Wat ook goed is, is tuinieren. Had je niet gedacht hè? Een paar uurtjes in de tuin klussen is gewoon heel erg gezond. Bij het tuinieren, kun je zomaar 300 calorieën per uur verbranden. Perfect, helemaal als je groene vingers hebt. Ook schoonmaken betekent dat je best veel calorieën verbrandt. Misschien is dat een reden dat wat vaker te doen, het mes snijdt dan nadrukkelijk aan twee kanten. Je huis wordt schoon en je bent weer wat calorieën kwijt. In de tijd dat we allemaal op de kleintjes moeten letten is besparen op je sportschool abonnement beslist mogelijk en kun je toch gewoon gezond en fit blijven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button