Bespaartips

Hoe kan je op een voordelige manier verhuizen?

Story Highlights
  • Goede voorbereiding is het halve werk
  • Zorg dat je de juiste materialen in huis hebt
  • Doe zoveel mogelijk zelf

Bij het verhuizen van alle spullen zou het liefst iedereen zoveel mogelijk kosten besparen. Vaak blijkt dit lastiger dan gedacht en komen er meer dingen bij kijken dan mensen denken. De verhuizing zelf doen is dan zeker een goede optie, maar brengt dit veel tijd en stress met zich mee. Gelukkig zijn er een aantal goedkope verhuisbedrijven in Nederland die hier goed bij kunnen helpen. Om elk persoon een handje te helpen hebben we hieronder een aantal tips opgesteld zodat goedkoop verhuizen gemakkelijker wordt.

Voorbereiding

Voorbereiding is van belang voor het spoedig laten verlopen van de verhuizing. Het is dan zeker een aanrader om dit tijdig te plannen. Door dit op tijd te doen bespaar je mogelijk extra kosten die een verhuizer verrekend. Wees dan ook vooral op tijd met het inpakken van je spullen. Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Door al ruim een maand van te voren te beginnen met inpakken van je spullen weet je zeker dat er geen onnodige spullen meegenomen worden. Deze kunnen dan bijvoorbeeld via marktplaats nog verkocht worden of aan iemand weggegeven worden. Dit scheelt toch weer een hoop ruimte en tijd tijdens de verhuizing. Een echte aanrader is om een doos klaar te zetten met spullen die goed van pas kunnen komen tijdens de verhuizing.

Verhuismaterialen

Bij het verhuizen komen vaak kosten uit de materialen die aangeschaft moeten worden. Verhuisdozen kunnen vaak al gemakkelijk voor een goede prijs gevonden worden op marktplaats of bij andere aanbieders. De dozen zullen wel degelijk minder gebruiksvriendelijk zijn, maar dat is de afweging die je moet maken. De verhuisservice waar je mee werkt bieden vaak zelf ook dozen aan die gebruikt kunnen worden voor de verhuizing. Wellichte een optie wanneer je geen zin hebt om marktplaats af te zoeken voor goedkope verhuisdozen. Mocht je nu geen dozen willen aanschaffen? Dan bestaat er ook de optie om deze te verhuren. Per doos ben je vaak tussen de 0,50€ en 1,50€ kwijt.

Doe het zelf

Verhuizen kost veel tijd en moeite maar het is zeker niet onmogelijk om dit zelf te doen. Echter, kan je met hulp van vrienden en familie al een heel eind komen. Vaak is het regelen van voldoende mensen, een aantal verhuisdozen en een verhuisbus al genoeg. De verhuisbus kost vaak tussen 40€ en 150€ per dag. Een prijsopgave doen bij meerdere verhuurders is dan zeker geen slechte optie. Zorg ervoor dat je duidelijk op een rijtje zet welke voorwaarden elke aanbieder heeft.

Locatie en tijdstip

Mocht je nu willen verhuizen en kosten willen besparen? Kies dan voor verhuisbedrijf in de buurt. Doordat verhuisbedrijven er voor kiezen om kosten te verrekenen voor het aantal kilometers dat ze moeten maken, kan hier ook op bespaart worden.

Het is een aanrader om de verhuizing in te plannen buiten het weekend om. Maak een dag vrij en doe dit op een doordeweekse dag. Het lieftst overdags, want er kunnen extra kosten bij komen in de avonduren. Dit geldt ook voor het weekend vandaar dat een doordeweekse dag de meest goedkope optie is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button