Financiën

Betaal overal dankzij een prepaid credit card

Wanneer je iets wil bestellen op een buitenlandse webshop, heb je vaak een credit card nodig om de betaling af te ronden. De betaalkaarten die in België en Nederland beschikbaar zijn, zijn vaak geen geldig betaalmiddel in het buitenland of op buitenlandse websites. Wanneer je geen rekening en een credit card wil aanvragen, kan je kiezen voor een prepaid credit card. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee.

Wat is een prepaid credit card?

Het grote verschil tussen een prepaid credit card en een gewone credit card is dat je bij een prepaid kaart vooraf geld op de kaart zet. Je kan met andere woorden dus enkel het bedrag uitgeven dat je voordien op de kaart hebt gezet. Bij een gewone credit card gaat het bedrag pas achteraf van je rekening. Een prepaid credit card kan ook de oplossing zijn wanneer je slechts eenmalig iets wil betalen met een credit card. Zo kan je je bestelling toch afronden en blijf je niet achter met de kosten die aan een gewone credit card verbonden zijn. 

Welke prepaid credit card neem je het beste?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het aanvragen van een prepaid credit card. Je vindt heel eenvoudig een overzicht van prepaid credit cards terug op het internet. De meeste prepaid credit cards kan je ook in de supermarkt of online aankopen. Dankzij een overzicht van prepaid credit cards kan je ook bekijken wat de verschillen zijn tussen alle prepaid kaarten.

Wat zijn de voordelen van een prepaid credit card?

Zoals hierboven al is vermeld, is een van de grootste voordelen dat je vooraf het geld dat je nodig hebt op de kaart zet. Hierdoor kan je enkel dat geld uitgeven. Het risico op schulden met andere woorden is veel kleiner. 

Daarnaast heb je bij een gewone credit card vaak een minimaal vereist inkomen nodig voor je een dergelijke kaart kan aanvragen. Dat probleem heb je niet met een prepaid kaart. Je kan deze gewoon aanvragen en anoniem betalingen doen zonder dat het gelinkt is aan een andere rekening. 

Ben je toch geen fan van een prepaid credit card? Tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden om te betalen. Zo kan je op bepaalde webshops ook met bitcoin betalen. Wanneer je niet bekend bent met bitcoin is het belangrijk je hierover eerst goed te informeren.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button