Wonen

Verhuisstress, hoe voorkom ik dat?

Ik wil geen somber beeld schetsen van verhuizen; het is eigenlijk niet zo moeilijk, en alles komt uiteindelijk altijd goed. Toch is het een feit dat verhuizen stress met zich meebrengt, en het is beter om voorbereid te zijn (en te weten hoe je ermee om moet gaan) dan je erdoor te laten meeslepen. Deze lijst met 7 aanbevelingen om uw verhuizing minder stressvol te maken, is een fantastische plek om te beginnen.

Begrijp dat stress een onvermijdelijk aspect is van verhuizen.

Acceptatie is de eerste stap op weg naar het overwinnen van stress. Als u van tevoren weet dat u waarschijnlijk wat stress zult ervaren tijdens uw verhuizing, zult u zich minder snel laten tegenhouden als het gebeurt. Stress is een normale menselijke reactie op een stressvolle situatie, maar het is niet het einde van de wereld.

Zorg voor voldoende tijd voor jezelf.

Tijd is een van de meest stressvolle aspecten van verhuizen. Een verhuizing zonder stress is misschien niet realistisch, maar u kunt het een stuk eenvoudiger maken door voldoende tijd in te plannen om al uw taken af te ronden. Hoe langer u wacht tot het laatste moment, hoe onrustiger u zult worden.

Begin met de kleine spullen.

Zorg eerst voor de kleine dingen, en je zult zien hoe snel ze zich opstapelen tot grote dingen. Vooruitgang boeken, hoe klein ook, is van vitaal belang voor stressmanagement, dus concentreer je op het stukje bij beetje afwerken van dingen in plaats van je zorgen te maken over hoe je alles wat je bezit gaat inpakken, vervoeren en uitpakken in een nieuwe omgeving.

Hou je organisatie in stand.

Als u uw verhuizing minder stressvol wilt maken, is organisatie essentieel. Dit geldt voor elk aspect van uw verhuizing, van het ordenen en labelen van dozen op een manier die het makkelijker maakt om ze uit te pakken tot het bewaren van alle documenten die u nodig hebt – het contract met uw verhuizers, uw nieuwe huurovereenkomst, enzovoort – op een gemakkelijk bereikbare plaats. Als u vanaf het begin orde op zaken stelt, zult u minder hoofdpijn hebben en zal de overgang vlotter verlopen.

Maak gebruik van de diensten van een professioneel verhuisbedrijf.

Niets verlicht de stress van een verhuizing meer dan het delegeren van een aantal van de belangrijke verantwoordelijkheden aan een professioneel verhuisbedrijf als u daar de middelen voor heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dit verhuisbedrijf is Hilversum. Naast het helpen met zwaar tilwerk op de verhuisdag, kunnen verhuizers ook helpen met het inpakken van uw bezittingen en het goed inpakken en vervoeren van moeilijk te verpakken goederen zoals lampen en kunst. Het resultaat is dat u veel minder werk heeft en zich veel minder zorgen hoeft te maken. Er is online ook meer informatie te vinden over goede verhuisbedrijven die u kan inhuren.

Vraag om assistentie.

Het is prima om hulp te zoeken als u die nodig hebt. Als u gestrest bent tijdens uw verhuizing, roep dan de hulp in van een vriend of familielid, al is het maar om u gezelschap te houden terwijl u inpakt of uitpakt. Een extra paar handen kan de stress van het verhuizen aanzienlijk verminderen, en iemand anders in de buurt hebben kan een welkome afleiding zijn van wat anders een ontmoedigende klus zou kunnen zijn.

Neem wat rust.

Het is gemakkelijk om slaap uit te stellen als er veel te doen is. Maar hoe minder slaap u krijgt, hoe groter de kans dat u gestrest raakt. Maak van slapen een prioriteit tijdens uw verhuizing en probeer zo vaak mogelijk een volledige nachtrust te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button