Kinderen

Dé trend: Fidget toys

Story Highlights
  • Gebruik Fidget toys en de positieve bijeffecten
  • Al een rage vanaf 2017
  • Spinners niet meer in de klas

De trend die Fidget toys heet, houdt nu al enige tijd aan. De rage rondom dit bijzondere speelgoed begon ergens in 2017. Vanaf dat jaar bleken de Fidget toys niet aan te slepen en verschenen er gaandeweg ook steeds meer soorten op de markt. Met dit speelgoed heb je niet zomaar speelgoed, want het gebruik ervan heeft een aantal mooie en nuttige neveneffecten.

Klikken met een pen of tekenen van poppetjes

De Fidget toys zijn ooit ontwikkeld om iets in de handen te hebben. Iets om mee te friemelen. Dat friemelen zou een positief effect hebben op mensen die gediagnosticeerd waren met ADHD, ADD, OCD en ook autisme. De bijzondere vormen speelgoed bleken mensen te helpen die wilden stoppen met roken. Door er mee te spelen zou de concentratie bovendien verhoogd worden. Op zich plausibel, omdat jij je brein een extra proces laat verwerken met het speelgoed, iets dat weinig vaardigheid vergt. Het spelen met dit speelgoed zou je enigszins kunnen vergelijken met het klikken met een pen of het tekenen van poppetjes tijdens een telefoongesprek.

Spinners verdwenen al snel weer uit de klas

De effecten drongen zelfs door tot in het onderwijs en op een bepaald moment mochten Fidget spinners mee de klas in. Heel lang mocht dat overigens niet. Al snel bleken kinderen zonder dit speelgoed weer afgeleid te worden door het speelgoed. En zo verdwenen de spinners even snel als ze de klas binnenkwamen. Fidget spinners? Dat zijn ronddraaiende speeltjes die je tussen je duim en je wijsvinger vasthoudt. In het midden zit een kogellager die je met een andere vinger een duwtje kunt geven om de spinner te laten draaien.

Bekende vorm is die van de donut

Ondanks het feit dat het speelgoed uit de klas verdween, bleef het spreekwoordelijk vervolgens nieuwe producten regenen, allemaal in de reeks Fidget toys. Neem Squishy en Squeeze balls. Het zijn heerlijke producten om eens lekker hard in te knijpen. Je hebt ze onder meer in de bekende donut vorm. Deze producten zou je inderdaad kunnen vergelijken met stressballetjes. Je hebt ook nog de Simple dimple. Dit zijn drie gekleurde ringen met in het midden een supersterke magneet. Je laat de ringen naar hartenlust door de vingers rollen en draaien. Verder heb je in deze serie speelgoed ook nog producten als de Pop-it, Tangles en Cubes.

Gerelateerde artikelen

Back to top button