Reizen

Tips voor goedkoop parkeren op Schiphol

Wil jij goedkoop parkeren op Schiphol of op een andere luchthaven? Lees dan de tips die de Slimme Boefjes voor je gevonden hebben.

Op Slimmeboefjes.nl lees je tips over geld besparen en aanbiedingen pakken. Deze tip voor parkeren op Schiphol en andere luchthavens is daar geen uitzondering op. Het is zo makkelijk dat je niet kunt begrijpen dat nog niet iedereen dit doet. Iedereen weet dat parkeren op Schiphol duur is. Maar om zo goedkoop mogelijk op Schiphol te parkeren, kun je online parkeeraanbieders vergelijken. Je gaat naar zo’n website, daar voer je de data in en kies je voor parkeren Schiphol. Daarna zie je alle opties. Wist jij dat je bij meer dan 40 parkeeraanbieders kunt parkeren? En dat parkeerprijzen op Schiphol soms tot 4x duurder zijn? Ongelofelijk toch? Lees snel verder.

1. Shuttle parkeren – goedkoopste

Per aanbieder van parkeren op het vliegveld kun je zien welke opties ze bieden. Parkeer je binnen of buiten? In hoeverre is er toezicht? Welke opties biedt de parkeeraanbieder? Al dit soort zaken zie je thuis op je computer al staan. Geen uitzoekwerk op bestemming dus. Als je echt goedkoop parkeren op Schiphol zoekt, kies dan voor Shuttle parkeren. Een Shuttlebus brengt je van en naar de luchthaven!

2. Valet parking – matig/goedkoop

Valet parking is in Amerika heel normaal, maar in Nederland vrij onbekend. Wat is valet parking? Valet parkeren is met je auto naar de voordeur rijden waarna een medewerker van de parkeeraanbieder je auto voor jou parkeert. Uiteraard is vertrouwen hierbij belangrijk, want je sleutel blijft daar achter. Aan de andere kant is het risico op parkeerschade kleiner omdat er geen onhandige automobilisten zelf inparkeren. Het parkeren van auto’s wordt door medewerkers gedaan.

3. Park & Walk – duur maar dichtbij

Parkeren en dan zelf naar de luchthaven lopen? Het klinkt als de goedkoopste optie, maar het is duur! Je parkeert lekker dicht bij de gate, maar je betaalt er wel meer voor. Voor sommigen een droom, voor anderen niet ideaal, want je moet alsnog met je bagage gaan lopen. Als het echt dichtbij is, is het de moeite waard, anders is de valet of shuttle parking beter. 

Tips voor goedkoop parkeren op Schiphol

4. Park Sleep Fly (hotel + parking) – duurste optie

Lekker uitgerust in het vliegtuig stappen, wie wil dat nu niet? Nou, mensen die liever het geld op bestemming uitgeven of het niet erg vinden om wat vermoeid aan te komen. Voor wie zorgeloos en rustig wil reizen, is Park Sleep Fly (hotel + parking) wel een goede optie. Maar check wel de voorwaarden, want soms is de nacht shuttle niet standaard in de prijs inbegrepen.

5. Niet parkeren, is niet altijd goedkoper

Je denkt nog wel eens dat niet hoeven te parkeren op Schiphol de goedkoopste oplossing is, maar dat is niet zo. Zeker wanneer je met meerdere mensen reist, is met je eigen auto naar de luchthaven gaan en deze auto daar parkeren goedkoop. Vergelijk altijd goed de prijs van OV (heen en weer) en brandstof + parkeren voor eigen vervoer. Als het maar een klein beetje duurder is, is met eigen vervoer en parkeren op Schiphol ook de slimste keus om vertraging te voorkomen.

Goede reis!

Waarschijnlijk heb je iets nieuws geleerd door dit artikel te lezen. Om nu echt te ervaren hoe het is om op een luchthaven te parkeren, kun je kijken op een website voor parkeren op luchthavens. Je ziet dan meteen prijzen en mogelijkheden. Je kunt het gewoon een keer proberen om te zien of het bij jou past. Je merkt dan ook welke van de manieren zoals hierboven omschreven jij fijn vindt. De kans is groot dat je in het vervolg op dezelfde manier zoals je de vliegtickets en de hotels boekt, ook je parkeerplek gaat reserveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button