BeleggenBespaartips

Slim geld besparen met een handige cryptobetaalkaart

Wanneer de economie het niet bijzonder goed doet, is besparen altijd een optie. Er zijn natuurlijk veel manieren om te besparen. Zo hebben we het eerder al gehad over gas besparen, wat door de hoge energieprijzen extra belangrijk is. Maar ook op de andere uitgaven en de vaste lasten kan je besparen. Een manier om dat te doen, is door een cryptobetaalkaart te gebruiken en om zo van cashbacks te genieten.

Wat is een cryptobetaalkaart?

Een cryptobetaalkaart is een kredietkaart waarmee het mogelijk is om te betalen met cryptomunten. Ze werken niet veel anders dan klassieke betaalkaarten. Er kan gewoon online of in de winkel mee worden betaald en het is mogelijk om geld op te nemen. Het grote verschil is dat de cryptobetaalkaart niet is gekoppeld aan je bankrekening, maar aan een cryptowallet. Dat is een digitale portemonnee waarin je je cryptomunten opslaat. Er zijn ook cryptobetaalkaarten die je vooraf moet opladen, de zogeheten prepaidkredietkaarten. 

Cryptobetaalkaarten en handige cashbacks

Bekende kredietkaarten waarmee je cashbacks kan verzilveren, zijn de Binance Card en de Wirex Card. De Binance Card is verbonden aan de Binance-wallet en biedt tot 8% cashback op alle aankopen. De Wirex Card is een betaalkaart voor inwoners van EER-landen. Het kent lage maandelijkse kosten en het biedt een cashback van 0,5% bij aankopen in een winkel. Het gaat daarbij telkens om cashbacks op aankopen in (online) winkels. Als je bijvoorbeeld een kredietkaart gebruikt om te investeren via een platform als bitcoin pro, een investeringsplatform om geautomatiseerd te beleggen in cryptomunten als Bitcoin en Bitcoin Cash, krijg je dus geen cashback. Dat zou te mooi zijn om waar te zijn. Ook als je bijvoorbeeld geld opneemt bij een pinautomaat ontvang je geen cashback.

Opletten bij het kiezen van een cryptobetaalkaart

Klinkt zo’n cryptobetaalkaart interessant? Maak dan een goede vergelijking en lees zeker de kleine lettertjes. Veel betaalkaarten zijn namelijk niet gratis of zijn dat pas als je een minimumaantal transacties uitvoert. Ook aan bijvoorbeeld het opnemen van geld bij een pinautomaat zijn er vaak kosten verbonden. Daarbovenop dien je rekening te houden met cashbackbeperkingen. Vergelijk verschillende cryptobetaalkaarten en maak vooraf de berekening, zodat je zeker bent dat je cryptobetaalkaart daadwerkelijk een voordeel oplevert.

Het is in ieder geval belangrijk om vooraf goed onderzoek te verrichten. Omdat de cryptomarkt wettelijk gezien slecht is geregeld, zijn er ook oplichters actief. Neem bijvoorbeeld de ICO (initial coin offering) van Centra Tech. Dat bedrijf bood zogezegd betaalkaarten aan en beweerde samen te werken met Visa en Mastercard, maar dat was gelogen. Gelukkig werden de fraudeurs al opgepakt voordat ze er daadwerkelijk in slaagden om iemand geld afhandig te maken.

Meer mogelijkheden dan een cashbackapp

Weet ten slotte dat er ook andere manieren zijn om van cashbacks te genieten. Via apps als CashbackXL kan je bijvoorbeeld ook een cashback claimen. Je dient dan wel steeds de aankoop te doen via de app of de website. En het gaat dan uiteraard enkel om online aankopen, terwijl bij cryptobetaalkaarten ook aankopen in stenen winkels cashbacks opleveren. Eigenlijk is zo’n cryptobetaalkaart dus interessanter dan een cashbackapp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button