Overig

Organiseer een onvergetelijke Moederdag!

Story Highlights
  • Begin de dag met een heerlijk ontbijt
  • Leg je moeder helemaal in de watten
  • Organiseer een high tea

Moederdag is een feest voor jong en oud! Als de kinderen nog klein zijn knutselen ze vaak wat voor hun moeder in elkaar of verrassen hun moeder met een eigengemaakte ontbijt op bed. Hoe ouder de kinderen worden hoe lastiger het is om met een geschikt moederdag cadeau te komen. Juist in deze onzekere tijd is het des te belangrijker om onze moeders op Moederdag in het zonnetje te zetten en ze die onvergetelijke dag te bezorgen.

Hoe zorg je dat het een onvergetelijke dag wordt

Voordat je een onvergetelijke Moederdag (of vaderdag) kan organiseren voor je moeder (vader), moet je wel weten hoe je dat het beste kan doen. Het belangrijkste is om die dag rond je moeder te laten draaien, om te beginnen start de dag met haar favoriete ontbijt. Afhankelijk van wat het ontbijt is kan dit natuurlijk geserveerd worden als ontbijt op bed of dek de tafel leuk zodat er met zijn allen ontbeten kan worden. Woon je niet meer thuis organiseer dan voor het hele gezin een lunch of high tea. Ontneem je moeder de toegang naar de keuken en zet binnen een korte tijd iets lekkers in elkaar. Zorg ervoor dat je moeder alleen maar hoeft aan te schuiven en verder niks, dus ook het afruimen en de afwas is voor eigen rekening.

Moederdag high tea

Een lunch bereiden is niet iets extra feestelijks, maar een high tea wel. Afhankelijk van de hoeveelheid personen die jullie zijn kan je aan de slag, ik ga er even vanuit dat jullie met zijn vieren zijn. Het belangrijkste ingrediënt van een high tea is natuurlijk de thee, zorg er dus voor dat je een aantal verschillende smaken in huis haalt en het liefst ook een theepot hebt. Er zijn nog wat meer ingrediënten die je high tea een waar succes kunnen maken, namelijk:

  • Soep
  • Wraps (carpaccio, truffelmayonaise en rucola of zalm, roomkaas en rucola)
  • Mini sandwich (hartig beleg zoals ook op de wraps)
  • Scones met clotted cream en jam
  • Iets zoets gebakken (tompouce, brownie, cupcake etc.)

Dek de tafel leuk op, serveer de soep uit en verdeel de rest over borden of etageres uit en laat op tafel staan. Zo kan je heerlijk genieten van elkaar op een simpele manier en heeft jouw moeder een onvergetelijke Moederdag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button