BespaartipsWonen

Deze kosten bespaar je met het huren van een woning

Story Highlights
  • Bespaar kosten voor onderhoud
  • Flexibiliteit door huren
  • Geen extra verzekeringen en belastingen

Ga je een huis kopen of kies je ervoor een woning te huren? Natuurlijk biedt het kopen van een huis een aantal voordelen. Die voordelen lijken echter groter als je een woning huurt. Je kunt in elk geval dan op een aantal zaken heel behoorlijk besparen.

Rentestijgingen en waardedaling van het huis

Als je zelf een huis wilt kopen, dan kun je dat huis helemaal naar eigen wens aanpassen, dat geldt niet als je huurwoningen in Arnhem zoekt. Dan mag je niet zomaar aanpassingen doorvoeren. En heb je te maken met een constante als je een huis koopt, dan zijn de kosten vaak stabiel. Een huis kopen kun je bovendien zien als het opbouwen van vermogen. Aan de andere kant verhuis je minder gemakkelijk als wanneer je een koophuis hebt en kun je te maken krijgen met rentestijgingen. Je staat zelf voor het onderhouden van de woning en betaalt extra voor verzekeringen en belastingen als je een huis koopt. Ook kan het huis in waarde gaan dalen.

Je bespaart enorm op de onderhoudskosten

Als je via Huurstunt een huis gaat huren, bespaar je al enorm op de onderhoudskosten. Want die zijn niet voor jou maar voor de eigenaar of verhuurder. Extra verzekeringen en belastingen zijn niet nodig dus ook dat geld houd je in de portemonnee. Als huurder ben je wettelijk beschermd. De verhuurder mag je dus niet zomaar uit huis zetten. Je bespaart op de kosten als je onderzoekt of je in aanmerking komt voor huurtoeslag, een toeslag die rechtstreeks van de huur per maand af gaat. Met een huurwoning ben je flexibel. Je kunt vaak op korte termijn verhuizen mocht dit noodzakelijk zijn. Je bespaart op de kosten voor onderhoud, dit laat je namelijk uitvoeren aan de verhuurder. Dat scheelt je heel behoorlijk als er iets aan de hand is met de riolering, de cv-ketel of als het huis van een nieuwe laag verf voorzien moet worden.

Hoe lang wil je ergens wonen en hoogte van het salaris

Door te huren bespaar je dus best veel geld. Of het ook voor jou de beste oplossing is, is afhankelijk van de vraag hoe lang je ergens wilt wonen en hoe flexibel je wilt zijn. Uiteraard speelt ook mee of je al dan niet in aanmerking komt voor sociale huur. Dat heeft alles te maken met het inkomen dat je geniet. Zeker is wel dat je door te huren altijd geld bespaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button