KinderenOverig

Iedereen kunstenaar

Story Highlights
  • Wees creatief en creëer je eigen kunst
  • Kleurplaat met vakjes en getallen
  • Schilder dieren op nummer

Je creativiteit botvieren en zelf je eigen kunst creëren. Dat kan! Het is niet eens zo moeilijk.

Groot talent

Ongetwijfeld heb je het vroeger wel eens gedaan: het inkleuren van plaatjes met vakjes en getalletjes. Je kon dikke boeken vinden die vol stonden met de lijntjes en nummertjes. Bovendien kwamen de meest diverse onderwerpen aan bod. Aan de hand van een legende, koos je dan het juiste kleurpotlood om de vakjes op te vullen. Makkelijk zat, een kind kan de was doen. Als je tekening klaar was, kreeg je gegarandeerd enthousiaste reacties van je ouders, nonkels en tantes, dat is immers de taak van familieleden. De nieuwe Vincent Van Gogh was opgestaan!

Bij het opgroeien ben je misschien vergeten dat deze vorm van creativiteit bestaat. Nochtans kan je zo ook als volwassene aan de slag.

Verschillende vormen

Naast de kleurpotloden die je vroeger hanteerde, zijn er nog andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld schilderen op nummer dieren. De potloden worden dan vervangen door potjes acrylverf en penselen. Het principe blijft verder helemaal hetzelfde: de getalletjes of symbolen bepalen de kleur. En net als vroeger moet je voor een optimaal resultaat, mooi binnen de lijntjes blijven.

Wat ook kan is ‘diamond painting’. Letterlijk vertaald betekent dat ‘schilderen met diamanten’. Wees gerust, het gaat niet echt om diamanten. Zulk een hobby zou niet betaalbaar blijven. Wat je doet is de vakjes op de afbeelding vol kleven met kleine steentjes. Zo kom je tot een glinsterend motief. Als je ronde steentjes gebruikt, is het relatief gemakkelijk. Vierkante steentjes zijn eerder voor de ervaren rotten.

Eigen kunstwerken

Via gespecialiseerde webshops op internet kan je kant-en-klare pakketten kopen. Als je bijvoorbeeld  wil opvullen met verf, wordt die samen met een canvas, penselen en de illustratie geleverd. Geen gedoe dus, al het nodige samen in huis halen. De keuze in afbeeldingen is trouwens zeer ruim. Eerder werd al het thema dieren genoemd, maar er zijn nog veel andere mogelijkheden: steden, voertuigen, landschappen, noem maar op. En mocht je toch niet je gading vinden, dan kan je zelfs je eigen foto’s als bron van inspiratie nemen. Zo creëer je op een eenvoudige en ontspannende manier je eigen kunst. Als het werk klaar is, kan je het een mooi plaatsje geven in je huis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button