BudgetfoodOverig

Wat zijn de voordelen van duizendpoot shilajit?

Toe aan een detox? Onregelmatige menstruatie? Laag libido? Shilajit kan uitkomst bieden! Deze oersubstantie neemt een belangrijke plaats in de Ayurveda in omdat het zo’n breed spectrum aan toepassingen heeft. Tijd om eens in de wereld van shilajit te duiken.

Wat is shilajit?

Shilajit wordt ook wel ‘mumijo’, ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd. Niet een heel appetijtelijke naam voor een stofje dat zoveel goeds in zich heeft. Toch verdient shilajit een plekje in je supplementenkast. Deze teerachtige substantie, die uit de krochten van de rotsen hoog in het Himalayagebergte sijpelt, is in de loop der eeuwen ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Deze planten zijn nooit blootgesteld aan meststoffen of pesticiden en zijn geleidelijk omgezet tot humus. Deze humus is vervolgens getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa. Deze noemen we shilajit. Shilajit is bijzonder voedselrijk en bevat met name veel mineralen, fulvinezuur en humuszuur. Deze stoffen zijn gunstig voor de mens. Shilajit wordt dan ook over hele wereld gebruikt ter ondersteuning van een goede gezondheid.

Shilajit is zeldzaam

De ingesloten lagen van shilajit worden zichtbaar door in de hete zomerzon en de natuurlijke erosie door moessonregens. Zodra de temperatuur in de bergen stijgt, stroomt het bruinzwarte goedje uit de spleten in de rotslagen. Vervolgens moet dit worden verzameld. Dit is geen eenvoudige kwestie.

Nepalezen beklimmen hiervoor de bergen en speuren de klippen af om shilajit te vinden. Ze zoeken vooral naar de zwarte shilajit omdat deze van betere kwaliteit is dan de bruine. Omdat het winnen van shilajit nogal bewerkelijk is, wordt het als een zeldzame substantie gezien.

Waar is shilajit goed voor?

Shilajit is een echte duizendpoot. Het speelt een rol bij de vetstofwisseling* en draagt bij aan een normaal gewicht*. Heb je veel last van menstruele ongemakken*? Probeer eens een supplement met shilajit! Al een poosje geen zin in seks? Shilajit stimuleert het libido van zowel mannen als vrouwen*! Bovendien verzorgt het de voortplantingsorganen*. Vergeetachtig? Shilajit ondersteunt een normale hersenfunctie* en specifiek het geheugen*. Last but not least, is shilajit goed voor de urinewegen*. Geen wonder dus dat dit oermateriaal tegenwoordig volop in de belangstelling staat.

Waar moet je op letten als je shilajit koopt?

Shilajit wordt in verschillende vormen verkocht. Je kunt het in poedervorm, in capsules en als vloeistof krijgen. Let altijd op dat het supplement door een betrouwbare bron is vervaardigd. Goede kwaliteit shilajit wordt gestandaardiseerd om consistente niveaus van de inhoudsstoffen te garanderen. Bij vitaminesperpost.nl kun je hierop rekenen. Hier vind je shilajit capsules met hoogwaardig shilajit extract. Deze capsules zijn op minimaal 20% fulvinezuren gestandaardiseerd. Bovendien koopt vitaminesperpost.nl het extractpoeder in bij een ’s werelds grootste leveranciers van ayurvedische kruiden. Handige bijkomstigheid: vitaminesperpost.nl brengt je bestelling snel bij jou thuis. 

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Wij geloven dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button