Overig

Verdiep je in de wereld van kratom

De kans is groot dat kratom je niet meteen iets zegt. Het is iets dat niet meteen gekend is bij het grote publiek en dat heeft verschillende redenen. In deze blog wordt er dieper ingegaan op de afkomst van kratom, welke verschillende soorten er zijn en met welke bijwerkingen je het beste rekening houdt. 

Wat is kratom?

Kratom is de kortere naam voor de Aziatische plant Mitragyna speciose Korthals. De plant is voornamelijk afkomstig uit het zuidoosten van Azië, meer bepaald Thailand en Maleisië. In deze regio wordt kratom gebruikt voor medicinale doeleinden. Daarnaast bestaat de plant ook uit heel fijn hout, waardoor het voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden. In Westerse landen wordt kratom voornamelijk gebruikt als recreatieve drug. 

Kratom bevat een aantal stoffen waaronder mitragynine, wat een stimulerend effect heeft op de opiaatreceptoren in de hersenen. Je kan kratom dus vergelijken met andere opiaten zoals heroïne, maar doorgaans heeft kratom wel een milder effect. 

Er bestaan verschillende soorten kratom en er komen ook af en toe nieuwe soorten op de markt. Toch zijn er drie hoofdsoorten: de rode nerf, groene nerf en witte nerf. Alle drie hebben ze een verschillende uitwerking, al ligt deze soms erg dicht bij elkaar. 

De rode nerf is de soort die het meeste voorkomt in de wereld. Deze staat voornamelijk bekend omwille van het kalmerend en stimulerend effect op je lichaam en geest. Bij een lage dosering tot drie gram ervaar je vooral het stimulerend en euforisch effect. Wanneer je kiest voor een hogere dosering, neemt het kalmerende en verdovende effect de bovenhand. 

De witte nerf wordt vaak gebruikt als vervanging van cafeïne en in lage doseringen verhoogt het de alertheid. Net zoals de rode nerf ervaar je ook bij de witte nerf voornamelijk een verdovend gevoel wanneer je een hogere dosering inneemt. 

De effecten van de groene nerf zitten tussen die van de rode en witte nerf in. De groene nerf biedt een stimulerende werking, maar toch ervaar je een heel ontspannen gevoel. Op https://www.profkratom.com/nl/ kan je meer informatie terugvinden over de effecten van kratom.

Je kan kratom in verschillende vormen terugvinden, zoals bladeren of poeder. De meest voorkomende manier om kratom te gebruiken, is er thee van zetten. Dit verdoezelt de aparte smaak van kratom het beste. Het poeder kan je ook eenvoudig innemen en wegspoelen met water of frisdrank.

Bijwerkingen van kratom

Kratom wordt vandaag de dag door veel mensen gebruikt als medicijn voor zowel fysieke als psychische kwaaltjes. Voor welke doeleinden je kratom ook gebruikt, het is belangrijk dat het slechts met mate wordt ingenomen. De eerste effecten van kratom ervaar je al na enkele minuten en blijven drie tot vier uur aanhouden. Er wordt aangeraden om te wachten met de volgende inname tot de effecten volledig zijn uitgewerkt. 

Het gebruik van kratom kan onder meer hoofdpijn, droge mond, misselijkheid en constipatie met zich meebrengen. Langdurig gebruik van kratom kan tot onder meer anorexia en slapeloosheid leiden. Indien kratom in hogere doseringen wordt gebruikt, kan het ook tot een verslaving leiden. De gewenning die optreedt, zorgt er dan voor dat je steeds hogere doseringen nodig hebt. De meest voorkomende afkickverschijnselen zijn onder meer spierpijn, zweten en stuiptrekkingen. 

Bovendien wordt het sterk afgeraden om kratom met andere drugs te combineren. Dit geeft namelijk meer kans op een verhoogde bloeddruk. Daarnaast kan de combinatie met andere verdovende middelen zoals slaapmiddelen of alcohol leiden tot ademnood. In uitzonderlijke gevallen kan dit zelfs dodelijk zijn. Kratom heeft ook een grote invloed op je reactie- en coördinatievermogen. Onder invloed van kratom met de auto rijden is daarom levensgevaarlijk. 

Is het gebruik van kratom legaal?

Zoals hierboven al werd vermeld, is de kans groot dat je nog nooit van kratom had gehoord. Het is namelijk een erg populaire drug in de Verenigde Staten. Toch zijn er een aantal staten waar het gebruik van kratom verboden is, waaronder Alabama en Vermont. Daarnaast zijn er ook verschillende landen waar het volledig verboden is. In landen als Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië is het gebruik van kratom niet toegestaan. 
In Nederland en België is kratom tot op de dag van vandaag nog altijd legaal. Er zijn wel verschillende Europese landen die de laatste jaren een wetgeving hebben ingevoerd die het bezit, de verkoop en het gebruik van kratom verbieden. Het is afwachten of België en Nederland hierin zullen volgen. Voorlopig kan je het nog altijd bestellen via https://www.profkratom.com/nl/kopen/

Gerelateerde artikelen

Back to top button