Wonen

Ik ben mijn huissleutel kwijt, wat nu?

Bent u uw sleutels kwijt? Bent u buitengesloten van uw huis? Wees niet ongerust! Volg deze eenvoudige sleutelvervanging instructies hieronder om zo snel mogelijk weer toegang tot uw huis te krijgen.

Wat moet je doen als je je sleutels kwijt bent?

Bewaar je kalmte en breek niet in in je eigen huis.

We beginnen met het meest elementaire (maar belangrijkste) advies: blijf kalm. Je zult teleurgesteld zijn als je je huissleutels verliest, maar je zult niet helder kunnen denken als je in paniek raakt. Vergeet niet dat als u uw huissleutels verliest, er altijd een manier is om ze terug te krijgen. Je zal niet voor altijd buiten stranden!

Probeer nooit in uw huis in te breken, want de schade die u veroorzaakt zal vrijwel zeker duurder zijn dan het inhuren van een slotenmaker.

Is er geen sleutelverzekering? Neem contact op met een slotenmaker.

Als u uw enige huissleutels kwijt bent, zult u geen andere keuze hebben dan ze te vervangen. U zult contact moeten opnemen met een betrouwbare en bekwame lokale slotenmaker die een nieuwe sleutel voor u kan maken. Zo is er bijvoorbeeld een betrouwbare slotenmaker in Gouda. Zonder de originele sleutel kan een bekwame slotenmaker met de hand een sleutel voor het slot maken. De kosten zullen waarschijnlijk worden bepaald door het type deurslot en de hoeveelheid tijd die nodig is om een nieuwe sleutel te maken.

Overweeg of uw vermiste sleutel gemakkelijk naar uw huis kan worden getraceerd voordat u een slotenmaker belt voor het vervangen van uw huissleutel. Als dit het geval is, kunt u beter uw sloten laten vervangen. Dit zal duurder zijn dan een goedkope sleutelvervanging, maar het zal u de zekerheid bieden dat niemand toegang tot uw huis zal kunnen krijgen met uw zoekgeraakte huissleutels.

Het is ook vermeldenswaard dat zoekgeraakte sleutels de verzekering van uw huiseigenaar kunnen doen vervallen. Het is mogelijk dat u geen claim kunt indienen als u uw huissleutel verliest en iemand deze gebruikt om toegang te krijgen en in te breken in uw huis. Uw huisverzekeringsmaatschappij zal beweren dat u niet de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om uw huis veilig te houden. Veel verzekeringsmaatschappijen zullen uw claim niet betalen tenzij u bewijs van inbraak kunt overleggen.

Als u al uw sloten wilt vervangen, zal deslotenmaker uw slot openbreken of uitboren om toegang te krijgen. De sloten worden dan vervangen en u krijgt een nieuwe set sleutels.

Wat voor huissleutels kunnen door een slotenmaker worden vervangen? De meeste sleutels kunnen vervangen worden door een gekwalificeerde slotenmaker, inclusief:

  • De sleutel van de voordeur
  • De sleutel van de achterdeur
  • De sleutel van de patio deur
  • Sleutels voor UPVC-deuren en ramen
  • Garagedeur-sleutels

U zult zeker voorrijkosten moeten betalen zodat de slotenmaker uw deursloten kan komen bekijken, evenals een extra vergoeding voor het vervangen van sleutels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button