Tuin

Ideeën voor het gebruik van tuintegels van 60×60 in je tuin

Heb je inspiratie nodig voor het gebruik van tuintegels van het formaat 60×60 in je tuin? Of denk je er misschien al langer over na om je tuin te renoveren en weet je niet waar je moet beginnen? Tuintegels van 60×60 worden steeds populairder en dat is ook niet vreemd. Misschien ben je iemand die geen groene vingers heeft en voornamelijk gewoon wil genieten van het mooie weer in een comfortabele omgeving. Weer anderen willen slechts een deel van hun tuin inleveren voor een betegelde grond. Wat je reden ook is om een tuin met tuintegels van 60×60 te overwegen, deze blogpost is precies wat je nodig hebt! Wij gaan namelijk dieper in op hoe je tuintegels kunt gebruiken in de inrichting van je tuin. Hier zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor, afhankelijk van je beschikbare ruimte en persoonlijke smaak.

Tuintegels van 60×60 gebruiken voor een kleine tuin

Ook al hadden we het zelf liever graag anders gezien, we kunnen er helaas niet omheen dat veel mensen een kleinere tuin hebben dan dat ze het liefst hadden gezien. Een kleinere tuin kan veel baat hebben bij tegels van 60×60. Ons advies is dan ook om geen grotere tegels dan dit in een kleinere tuin te gebruiken. Het gevaar is namelijk dat dit type tuin er aardig snel rommelig uit begint te zien. Dit is vaak wat mensen juist willen voorkomen, door tuintegels van 60×60 toe te voegen. Zo zorg je namelijk voor een ruimte die groter aandoet. Een kanttekening hierbij is echter wel dat het mooiste effect gecreëerd wordt als er minstens drie tegels naast elkaar kunnen liggen. Anders lijken ook tuintegels van 60×60 erg groot in vergelijking met de beschikbare ruimte.

Grotere tuinen en tuintegels van 60×60

Tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zo zijn ze ook beschikbaar in grotere maten dan 60×60. Toch kunnen tuintegels 60×60 veel voordelen bieden voor grotere tuinen. Dit komt doordat in grotere tuinen gebruik maken van verschillende soorten inrichtingen een grote aanrader is. Door verschillende aspecten van een tuininrichting terug te laten komen, creëer je een interessante omgeving, die voorkomt dat alles op meer van hetzelfde lijkt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een wisselend gebruik van tuintegels van 60×60, verhoogde bloembedden, bomen en planten die bijvoorbeeld ook los in potten in de tuin staan. Door deze verschillende aspecten samen te voegen, worden er optisch gezien verschillen in zichtlijnen en hoogtes aangebracht die de tuin er interessanter uit laten zien.

Tuintegels van 60×60 leggen of laten leggen

Tenslotte is er ook nog een praktisch onderdeel die enige aandacht verdiend. Het juiste formaat van tuintegel kan afhangen van of je de tegels zelf wilt leggen of dit liever uitbesteed. Tegels bijsnijden kan namelijk een naar karwei zijn. Ook meerdere voegen in je tuin kunnen storend lijken. Hierdoor is het verstandig om na te gaan of tuintegels van 60×60 nog bijgesneden moeten worden voor je tuin voordat je hier een keuze in maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button