Mode

Hoe verminder je de CO2-uitstoot van je kledingzaak?

Een van de grote nadelen van de kledingindustrie is de CO2-uitstoot. De kledingindustrie is – na de olie-industrie – verantwoordelijk voor de grootste uitstoot van CO2. De kledingsector draagt wereldwijd namelijk meer dan 10% van de totale CO2-uitstoot bij. Dit komt voornamelijk door fast fashion. Merken zoals Shein, Zara, Primark en H&M stoten veel schadelijke stoffen de lucht in. De kleding die zij produceren, wordt vervolgens een seizoen lang gedragen en dan weer weggegooid. Wil jij het in jouw kledingzaak anders aanpakken? Lees dan snel verder, want in dit artikel ontdek je alles over private label-kleding van bamboetextiel.

Fast fashion wordt minder populair

Fast fashion is kleding die snel en goedkoop in kledingwinkels terechtkomt. Dankzij de snelle doorstroming en frequente veranderingen in het aanbod, blijven klanten regelmatig terugkeren om te kopen. Het kan slechts twee weken duren voordat een kledingstuk vanaf de tekentafel in de winkel belandt. Dit klinkt voordelig, maar er zit voor jou als verkoper ook een addertje onder het gras: steeds meer consumenten worden zich bewust van de milieuvervuiling die fast fashion veroorzaakt. Klanten zijn bereid meer geld neer te leggen voor kleding met een minder grote voetafdruk op het milieu, die ze meerdere seizoenen kunnen dragen. 

Waarom kleding van bamboetextiel verkopen?

Kleding van bamboetextiel is een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld kleding van katoen. Bamboe groeit van nature, zonder de noodzaak van kunstmest, pesticiden of extra irrigatie en levert per vierkante meter tien keer zoveel op als katoen. Omdat het een grassoort is, hoeft het alleen maar te worden gekapt en niet opnieuw geplant te worden. Kleding van bamboetextiel heeft ook een aantal voordelen. Zo heeft bamboetextiel een hoog vochtabsorberend vermogen. Draag je in een regenbui kleding van bamboetextiel, dan blijft die kleding daardoor langer droog en droogt ze ook weer sneller op.

Laat je eigen kledinglijn maken

Steeds minder consumenten zijn op zoek naar fast fashion, maar ze willen wel iets unieks. Als ze hun kledingkast niet constant kunnen vernieuwen, kopen ze het liefst exclusieve kleding waar ze lang plezier van hebben. Daarom is het in je voordeel om je eigen kleding te ontwerpen en die in jouw zaak te verkopen. Bij M.G. van Meel B.V. kun je een private label ontwikkelen en kleding laten maken van bamboetextiel. Zo verkoop je in jouw zaak kleding die in geen andere winkel is te vinden, van hoogwaardige kwaliteit. Laat je eigen kledinglijn maken door de experts van M.G. van Meel B.V!

Gerelateerde artikelen

Back to top button