Tuin

Hoe graaf je trampoline in?

Story Highlights
  • Inground of flatground trampoline
  • Het springdoek dient als mal voor het gat
  • Afmetingen gat en specificaties kunnen per merk trampoline anders zijn

De meeste ouders opteren voor een trampoline die ingegraven is. Logisch, want als de kinderen eventueel van de trampoline vallen, dan is de val minder hard dan wanneer  je een trampoline op poten hebt. Nou is de grote vraag hoe je nou precies een trampoline ingraaft. Wij helpen je hier graag verder mee!

Op kleine pootjes of volledig ingegraven?

Je hebt wat betreft de inbouwtrampoline twee opties. De eerste is een inground uitvoering met korte poten die maximaal twintig centimeter boven de grond staat en een volledig vlakke inbouw trampoline. De trampoline is dan volledig in de grond weggewerkt, zonder pootjes dus. Voordeel van de lage trampolines is alleen al de in- en uitstap.

Rondom de trampoline houd je anderhalve meter ruimte

Je kiest een trampoline. Heb je wat minder ruimte, kies dan een rechthoekige trampoline. Deze trampolines kun je gemakkelijk in een hoek zetten. Een trampoline 244 centimeter  is dan een perfecte optie. Je bepaalt de plek in je tuin en houdt er rekening mee dat je rondom nog zeker anderhalve meter ruimte hebt. Houd bij de plaatsbepaling rekening met leidingen in de grond. Na aankoop leg je alle onderdelen gesorteerd neer. Je checkt of alles er is. Vervolgens monteer je alleen de ring van de trampoline. Die gebruik je straks namelijk als een soort van mal om de grootte van het gat te bepalen.

Langzaam schuin naar het diepste punt

Heb je een trampoline met kleine pootjes, dan steek je de schep 15 centimeter van het frame aan de binnenkant in een duidelijke lijn weg. Heb je een volledig in de grond weg te werken trampoline, steek de schep dan precies aan de buitenkant van het frame en in een duidelijke lijn weg. Je haalt daarna de ring weg en graaft het gat schuin weg. Bij de variant op pootjes graaf je eerst de contouren rondom weg en graaf je langzaam schuin naar het diepste punt. Graaf in elk geval niet recht naar beneden. Dan is de stevigheid volledig weg.

Test de trampoline eerst zelf

De trampoline die helemaal in de grond komt graaf je anders. Je graaft eerst de diepte van het frame in. Is het frame bijvoorbeeld 10 centimeter hoog, graaf dan maximaal tien centimeter diep. Logisch, want het frame rust straks natuurlijk volledig op de grond. De afstand frame en gegraven kuil is rond de 12 centimeter. Het afgegraven zand voer je bij voorkeur meteen af met een kruiwagen, als je denkt dat water niet weg kan lopen leg je nog een drainage aan. Je monteert het frame vast in de grond, monteert het trampoline springdoek en de trampoline beschermrand en test altijd eerst de trampoline zelf. Overigens kunnen de afmetingen van het gat en de specificaties per merk trampoline anders zijn. Ga dat altijd goed na.

Gerelateerde artikelen

Back to top button