Wonen

Hoe bespaar ik op gas zonder in de kou te zitten?

Wil je graag besparen op de gasrekening, zonder in te leveren op woongenot en comfort? Lees dan verder, want in dit artikel belichten we verschillende opties (voor diverse budgetten) om het lekker warm in huis te krijgen zonder je convectie verwarming aan te zetten.

Goede isolatie 

Regel één voor het besparen op gas: isoleer je woning goed. Tocht is een grote boosdoener als het aankomt op verlies van warmte in huis; breng daarom tochtstrips aan en koop een deurstopper. Komt de tocht door de muren heen? Decoratie zoals muurtapijten, wandpanelen en grote schilderijen kunnen daarbij helpen. Wat mensen zich vaak niet realiseren, is dat er veel warmte verloren gaat door een slechte isolatie van het dak. Dat is helaas niet zelf op te lossen; een goede dakisolatie laat je doen door professionals van eigenhuis dakdekker Eindhoven. De investering die je doet verdient zich uiteindelijk dik terug, omdat het huis de warmte die je stookt veel beter vasthoudt. Nog een voordeel van dakisolatie: een dakdekker ziet direct eventuele schade aan de dakbedekking waardoor veel kou naar binnen komt en lost het probleem meteen voor je op.

Elektrisch verwarmen

Voor wie de verwarming deze winter uit wil laten, maar het graag warm wil hebben: voor jou hebben we de tip om elektrisch te gaan verwarmen. Dit kan op heel veel verschillende manieren; zo kun je een elektrische kachel wegzetten of een sfeerhaard met verwarmingselement installeren. Wanneer je graag je huis wilt voorbereiden op de toekomst door te verduurzamen, kun je ook kiezen voor infrarood panelen. Deze manier van verwarmen bespaart je veel geld, omdat de warmte weerkaatst wordt door de meubels in de kamer; de warmte verdwijnt dus niet direct door kieren, muren en het dak. Infrarood panelen kun je installeren in het plafond, spiegels, handdoekdrogers, schilderijen of krijtborden. Met andere woorden: infrarood panelen zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens een leuke toevoeging aan je interieur. 

Huis-tuin-en-keuken-tips

Heb je een klein budget en kan of wil je liever geen grote investeringen doen? Dat is heel begrijpelijk; soms heb je geen geld voor grote aanpassingen, zoals infrarood panelen of dakisolatie of je woont in een (sociale) huurwoning en je mag isolatie niet zelf aanpakken. Geen probleem, want ook voor jou hebben we tips in huis! Je kunt veel warmte creëren door kaarsen aan te steken. Het maakt niet uit of het theelichtjes zijn of dinerkaarsen; vuur geeft warmte af en het is nog gezellig ook. Daarnaast kun je voor een paar euro een kruik of pittenzak kopen en deze bij je leggen als je in de bank zit of op bed ligt. Vergeet ook zeker de kracht van teddy’s, dikke sokken, dekens en een kop thee niet. Zeg nu zelf: heb je al wel eens eerder zo knus en comfortabel ge-netflixt?

Gerelateerde artikelen

Back to top button