Overig

Laboratoriumdiensten voor consumenten

Al geruime tijd heb ik last van diverse klachten omtrent mijn maag en stoelgang, voornamelijk tijdens en na het eten. Denk hierbij aan symptomen zoals, het gevoel hebben dat je snel vol zit, een opgeblazen gevoel hebben, pijn in de buik, misselijkheid, maar ook last van winderigheid en verstoppingen. In mijn omgeving heb ik wel mensen die bekend zijn met stoelgangproblemen, maar niet zoals ik. Zo kwam ik tot de conclusie dat niet iedereen op alle voeding hetzelfde reageert en ook daarom iedereen uniek is. Bij Meddialab kan je deelnemen aan voeding screeningen, je ontvangt dan het resultaat van de screening, maar ook een persoonlijk plan. In dit artikel lees je hoe ik het heb ervaren en wat de werkwijze is, maar ook het grootste voordeel ervan.

Wat is Meddialab?

Het Meddialab, oftewel Medisch Diagnostisch Laboratorium is een dochterbedrijf van de Genova Diagnostics in de VS wat een klinisch laboratorium is die wereldwijd opereert en  gespecialiseerd zijn in het testen van de opname van de voedingsstoffen in het lichaam. 

Hoe gaat het te werk?

 Op de website kan je een vragenlijst vinden met vragen over de soort symptomen je hebt wat betreft chronische klachten, maar ook wat ander soort klachten je hebt. Tevens wordt er gevraagd of je ook ander soort problemen ervaart, wat je leeftijd is en je gegevens waar je op bereikbaar bent. Aan de hand van de vragenlijst ontvang je een vrijblijvend en gratis advies, op basis daarvan kan je een test kit bestellen. 

De thuis zelf kit

De testen zijn thuis uit te voeren door middel van een thuis zelf kit. Je ontvangt de kit thuis binnen een werkdag nadat de bestelling geplaatst is. De thuis zelf kit kan zowel door de consument als door een professional voor een cliënt worden besteld. In het pakketje staat de uitleg over hoe de monsters moeten worden afgenomen. Als je de monsters hebt afgenomen kan je alles sturen naar het laboratorium door middel van het retourformulier. Hoe lang het duurt totdat je de uitslag hebt, is afhankelijk van het soort onderzoek dat je hebt aangevraagd. De bloedmonsters zijn gemakkelijk af te nemen door een simpele vingerprik, er zijn maar een paar druppels bloed nodig om te kunnen testen. Sommige monsters moeten in de vriezer worden bewaard, tijdens het verzendproces zullen die monsters ontdooien, daarom wordt alles binnen 24 uur geleverd bij het laboratorium. 

De test was makkelijk uit te voeren, wel vond ik het bloed afnemen een dingetje, maar gelukkig kwam er geen naald, althans geen zichtbare naald bij te pas. Een voordeel van de thuis zelf kit is dat je niet helemaal naar de dokter moet, maar het gewoon thuis kan uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button