Overig

Het beste voer voor je aquariumvissen

Story Highlights
  • Visvoer is maatwerk
  • Natuurlijk visvoer als bijvoeding
  • Niet hetzelfde voer voor elke vis

Als je een aquarium hebt, dan wil je dat schoon en mooi houden. Die schoonheid wordt natuurlijk voor het grootste deel bepaald door de aanwezige vissen. Als die gezond zijn, dan ziet je aquarium er gewoon leuk uit. Je houd je aquariumvissen gezond door ze steeds het beste voer voor te zetten. Spreekwoordelijk voor te zetten uiteraard.

Verschillend voer voor de verschillende vissen

Je hebt nogal wat verschillende soorten voer voor je vissen. Ga er maar aan staan. Als je goed te werk wilt gaan, dan bied je de verschillende vissen precies het voer dat ze nodig hebben en dat ze ook willen eten. Alleen als je een aquarium vol met identieke vissen hebt, kun je gewoon steeds hetzelfde voer geven. Niet alle vissen eten hetzelfde in elk geval, zaak dus goed uit te zoeken wat je nodig hebt aan voer.

Natuurlijk voer met watervlooien en krill

Wat betreft de verschillende voersoorten kijken we eerst eens naar een bijvoer in de vorm van natuurlijk voer. Vissen doen het goed op rode muggenlarven, watervlooien en krill. Het voer is sterk gedroogd en blijft op het wateroppervlak drijven. Meest voorkomend voer voor vissen heb je in de vorm van vlokken en schilfers. Het gaat dan om poreuze vlokken die bestaan uit samengeperste voedingsstoffen. Ook vlokken blijven steevast drijven op het water.

Voor de wat grotere vissen in je aquarium

Een veel gebruikt visvoer zijn ook de bekende korrels. Deze korrels worden ook wel kroketjes genoemd. Deze kroketjes worden vooral gebruikt om de vissen snel in gewicht toe te laten nemen. De korrels absorberen water en zetten dus behoorlijk uit in de maag van de vis. Verder heb je ook nog de eveneens bekende sticks. Deze gebruik je vooral als je wat grotere vissen in je aquarium hebt. Tabletten worden ook niet zelden gevoerd aan aquariumvossen. Deze tabletten zijn perfect voor vissen die zich in de nabijheid van de bodem bevinden.

Crisps: perfect voor als je zelf een keer niet thuis bent

Dan heb je nog crisps. Crisps is erg geschikt visvoer voor de zogenaamde voerautomaten. Met deze automaten kun je zorgen dat je vissen voldoende te eten krijgen op momenten dat je zelf niet thuis bent. Belangrijk is dat de vissen in je aquarium voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Dat is eigenlijk het meest belangrijke. Het geven van vier is echter maatwerk, geef niet alle vissen hetzelfde. Dat zou je zelf ook niet willen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button