Tuin

Het beste onderhoud van je terras

Story Highlights
  • Terras verdient alleen het beste onderhoud
  • Reinigen is erg belangrijk
  • Probeer onkruid te voorkomen

Ieder jaar weer is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, binnen en buitenshuis, dus ook je terras. Vaak ontstaat er op je terras vieze groene aanslag of andere vlekken na de winter. Het is dan ook noodzakelijk om je terras schoon te gaan maken en afstand te nemen van de winter. Zodra de lente aanbreekt kan je starten met de schoonmaakklus. In dit artikel lees je verschillende tips hoe je je terras het beste kan onderhouden. 

Het reinigen van het terras

Niet alleen heeft je terras onderhoud nodig, maar zoals eerder besproken, heeft jouw terras ook af en toe een grote schoonmaak nodig. Helemaal na de herfst en de winter waar het lekker koud en vochtig was. Door de groene uitslag en door het vuil zijn de tegels vaak wat gladder en is er ook onkruid ontstaat tussen de tegels of vlonders. Niet alleen kan de groene aanslag zitten op de tegels of vlonders, maar ook de schuttingen, de muren en tot slot de tuinmeubels. Om de groene aanslag weg te krijgen wordt er vaak gebruik gemaakt van een hogedrukreiniger in combinatie met een buitenterras reiniger. Echter werkt het juist bergafwaarts met de hogedrukreiniger en kan je beter handmatig het terras schoonmaken. De meest efficiënte manier om de tegels schoon te krijgen van de groene aanslag en zonder beschadigingen is door de tegels handmatig te borstelen met zand. In feite ben je bezig met de tegels te schuren. 

Onderhoud van je terras

Als je terras weer lekker schoon is geen onkruid of groen aanslag te bekennen is, dan moet je gaan kijken naar hoe je je terras kan onderhouden. Hoe beter je het onderhoudt hoe langer je kan genieten van alles op je terras. Als je houten vlonders in je tuin hebt liggen dan moeten die jaarlijks goed worden onderhouden, je wilt immers je terras mooi houden. Dit kan je doen door vlonderolie te gebruiken, de meeste oliën zijn vaak gericht op hardhout, maar ook voor zachthout kunt u bij ons terecht.

Voorkomen van onkruid

Onkruid is ook zo iets wat je liever niet in de tuin vind en blij bent als er een oplossing voor bestaat, anders moet je immers ieder jaar al het onkruid tussen de tegels en onder de vlonders vandaan halen. Een worteldoek wordt gebruikt om beplanting en de groei van onkruid tegen te gaan. Het doek laat geen licht erdoor, omdat het UV bestendig is. De worteldoek is op maat te maken en is de perfecte oplossing voor een onkruidvrij terras.

Gerelateerde artikelen

Back to top button