Overig

Het belang van een goede vindbaarheid in zoekmachines

Het is steeds belangrijker en lastiger om een goede vindbaarheid te realiseren in de verschillende zoekmachines. De meest bekende zoekmachine is Google, meer dan 93% van de Nederlanders maakt gebruik van deze zoekmachine. Hogere posities in Google? Maak gebruik van SEO Rotterdam en verkrijg meer verkeer op je website!

Waarom hogere posities in zoekmachines zoals Google?

Hogere posities zorgen voor meer verkeer op je website, de toename van het verkeer zorgt in de meeste gevallen voor meer omzet. Dit is de voornaamste reden om hogere posities in Google te realiseren. Een hogere positie in Google komt voort uit een aantal belangrijke factoren. Zoekmachines bepalen posities aan de hand van website autoriteit, content, snelheid en nog een groot aantal andere factoren. 

Hoe verhoog je de posities van je website in zoekmachines?

Het behalen van hogere posities is afhankelijk van de markt en de bijbehorende zoektermen een heel lastige of redelijk eenvoudige taak. Sommige markten zijn namelijk veel concurrerender dan andere. Het behalen van hogere posities doe je door het uitvoeren van een aantal werkzaamheden. Allereerst is het van groot belang dat de website snelheid voldoende is en dat de website een sterke autoriteit heeft. Het vergroten van de autoriteit doe je door het verkrijgen van meer verwijzingen van relevante en autoritaire domeinen. Dit wordt ook wel het versterken van het linkprofiel genoemd. 

Een van de belangrijkste factoren is het hebben van goede en unieke content. Zoekmachines zoals Google vinden het belangrijk dat de bezoeker uitkomt op een website die aansluit of zijn of haar vraag/zoekterm. 

Het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie

Er wordt vaak gezegd dat zoekmachine optimalisatie een van de weinige ‘gratis’ manieren is om tegen concurrentie op te boxen. Echter is het in de praktijk zo dat er veel geïnvesteerd wordt in een goede online vindbaarheid, niet alleen via zoekmachines. Ook is het een langdurig proces, het is dus belangrijk dat de basis goed is. Om die reden is het verstandig om zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een professioneel en specialistisch bedrijf. Op deze manier ben je zelf niet genoodzaakt om dagelijks uren te besteden aan je website en ben je verzekerd van een goede strategie, content en techniek. 

Waarom meer bezoekers op een website belangrijk zijn

Meer bezoekers zorgen zowel direct als indirect voor een stijging van de omzet. Volgens een onderzoek blijkt dat consumenten sneller overgaan tot aankoop, wanneer ze al een aantal keer met een bedrijf in aanraking zijn gekomen. Dit is erg uiteenlopend, namelijk van het zien van een advertentie tot het bezoeken van een website. Het toenemende verkeer kan direct tot aankoop overgaan, of later de website opnieuw (direct) bezoeken en alsnog een aankoop doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button