Wonen

Haal het maximale uit jouw koffiemachine met onze tips!

Story Highlights
  • Hoog kalkgehalte in het leidingwater
  • Betere smaak van water en koffie
  • Voldoende producten beschikbaar

Je koffie? Die smaakt elke dag hetzelfde. Toch? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn en al helemaal niet als je veel kalk in je leidingwater hebt. Kalk kan voor veel schade zorgen en tast bovendien de smaak van jouw bakkie koffie echt aan. Zaak dus ok de koffiemachine zeer regelmatig te ontkalken.

Hoog kalkgehalte in ons leidingwater met alle gevolgen van dien

Om maar met het slechte nieuws te beginnen. Het kalkgehalte in ons leidingwater is hoog. Ons water is hard en de mate van hardheid wordt uitgedrukt in Duitse hardheid. Laat jij dit harde water gewoon zijn gang gaan, dan weet je zeker dat er een aantal dingen gaan gebeuren. Niet alleen wordt dan de smaak van je zo vertrouwde bakje koffie aangetast, de levensduur van je koffiemachine wordt beperkt en je koffie wordt zeker minder heet.

Haal steeds het beste uit je apparaat

Door regelmatig te ontkalken haal je steeds het beste uit je apparaat en blijft je koffie gewoon goed smaken. Wat betreft ontkalken kun je verschillend te werk gaan. Bij de waterfilterwinkel kun je prima ontkalkers, vloeibare ontkalkers, ontkalkingssets of ontkalkingstabletten kopen. Het zijn allemaal geteste producten die doen wat ze moeten doen. Die zorgen dat er minder kalk in het water van jouw koffie komt. Je moet de producten wel regelmatig gebruiken om het effect van de zuivering van water te behouden. Behalve de al genoemde voordelen is je koffiemachine ook nog eens minder energie nodig om zijn goede werk te doen. Dat zie je nadrukkelijk terug op je energierekening. Daardoor verdien jij de investering in de genoemde producten dus zeker terug.

Je kunt ook kiezen voor een ontharder

Je kunt de zaken ook grondiger aanpakken. In dat geval kies je voor een waterontharder of ontkalker. Dit doe je bijvoorbeeld als je merkt dat ook de was harder uit de wasmachine komt en je een drogere huid en droger haar krijgt van de dagelijkse douchebeurt. Een waterontharder kan werken met een soort van magneet maar kan eveneens werken met kleine bolletjes hars. Die harsdeeltjes halen de kalk uit het water. Hard leidingwater stroomt de ontharder dus in om er veel zachter weer uit te stromen met alle positieve gevolgen van dien.

Betere smaak van je water en dus ook van je koffie

Met een waterontharder smaakt je water en dus je koffie weer beter en zijn je apparaten ook minder stroom nodig. Je ervaart minder kalkaanslag in de badkamer en je haar en huid voelen ook minder droog aan als je onder de douche vandaan komt. Ook deze maatregel verdient dus aanbeveling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button