BespaartipsMode

Tips voor goedkope kleding

Koop je kleding tweedehands
koop je kleding tweedehands

Kleding is best duur. Dat zul je ongetwijfeld gemerkt hebben als je toch echt iets nieuws moest kopen omdat je oude broek écht niet meer kon. Berekend is dat mensen gemiddeld 5 procent van hun salaris aan kleding besteden. Ook dat is best veel. Het kan echter goedkoper. We geven je hier een aantal tips om te besparen op de aankoop van kleding.

Goedkope kleding koop je tweedehands

Goedkope kleding koop je tweedehands. Het is verrassend voor hoe weinig geld je prima kleding kunt kopen. Zoek voortaan dus in vintage winkels, check Marktplaats en stap een kringloopwinkel binnen, winkels die je tegenwoordig echt overal vindt. Voor een prikkie koop je er kleding waaraan je nog jarenlang plezier beleeft. Bovendien krijgt kleding zo een tweede leven en hoeft er dus geen nieuwe kleding geproduceerd te worden. Dat is weer goed voor het milieu en de natuur. Wil je toch iets nieuws, winkel dan alleen bij de goedkope kledingwinkels. Dan moet je denken aan winkels als Wibra, Zeeman, Primark, H&M, C&A en online Zalando en Aliexpress. Het kan zijn dat de kleding iets minder duurzaam is, maar dan nog is het prijstechnisch interessant om juist bij deze winkels kleding te scoren.

Bezoek een ruilbeurs

Ook het bezoeken van een outlet kan de moeite waard zijn. Daar koop je merkkleding met fikse kortingen. Kijk wel door de kortingen heen. Een broek met 70 procent korting die nu 50 euro kost is nog altijd duurder dan een broek met 10 procent korting waarvoor je 39 euro betaalt natuurlijk. Goedkope kleding vind je ook op een ruilbeurs. Voor elk kledingstuk dat jij inlevert, krijg je punten. En voor die punten zoek jij goedkope kleding uit. Als je wilt besparen op kleding, koop dan alleen in de sale. Houd in dat kader nieuwsbrieven, stel prijsalerts in op je smartphone en houd de social media kanalen van je favoriete winkel in de gaten.

Maak je eigen kleding

Natuurlijk kun je eerst zelf je eigen kleding verkopen, voor je nieuwe kleding gaat kopen. Je kunt al je kleding gratis op Marktplaats zetten. Ook Wardrobe Vinted is een prima platform om je eigen kleding voor een leuk prijsje te verkopen. Check vergelijkbare kledingstukken die al te koop aangeboden worden en ga iets onder die prijs zitten. Doe je dat, dan ben je leuke kleding zo kwijt. Goedkope kleding kun je ook prima zelf maken. Heb je tijd en ben je creatief dan is dat een prima optie. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel instructievideo’s beschikbaar die je haarfijn uitleggen hoe jij eigen kleding kunt maken. Tenslotte; als je verstandig bent dan koop je een winterjas in de zomer. Dan namelijk worden een vaak met fikse kortingen aangeboden. Dat geldt ook als je zomerkleding in de winter koopt. Je kunt het niet meteen dragen, maar je hebt wél goedkope kleding!

Gerelateerde artikelen

Back to top button