BespaartipsTuin

Bespaar gaskosten met een pelletkachel voor buiten!

Stel het jezelf voor: een gezellige zomeravond met vrienden en familie. Het begint stilaan donkerder en wat kouder te worden en je moet een einde maken aan het feestje, ondanks de gezelligheid. Hoe jammer is dat? Je hoeft een gezellig feestje onder vrienden en familie niet stop te zetten omdat het te koud wordt of omdat je niets meer ziet. Een pelletkachel voor buiten is dan de ideale oplossing. 

Hoe werkt een pelletkachel? 

Een pelletkachel buiten is de ideale oplossing voor gezellige zomeravonden omwille van verschillende redenen. De kachel dien je te vullen met houtpellets, die te verkrijgen zijn in grote zakken die droog bewaard moeten worden. Deze houtpellets zijn kleine korrels die afkomstig zijn van het zaagsel van hout. Wanneer je de pelletkachel aansteekt, gaan de korrels beginnen verbranden. Je zou normaliter dan heel wat rook verwachten, maar dat is bij een pelletkachel niet het geval. Het gas dat vrijkomt gaat zelf verbranden waardoor je nauwelijks tot geen last hebt van rook!

Waarvoor pelletkachel gebruiken? 

Wanneer het wat kouder wordt ’s avonds, is dat het ideale moment om de pelletkachel buiten aan te steken. Het geeft in de eerste plaats natuurlijk warmte, maar ook licht. Het is een echte sfeermaker en zorgt voor gezelligheid. Door een pelletkachel buiten te plaatsen, kunnen de feestjes met familie en vrienden nog uren langer doorgaan. Bovendien is het een stuk gezonder om aan een pelletkachel te zitten, omdat er geen rook vrijkomt. Dit is met een gewone kachel wel anders. Redenen genoeg dus om een pelletkachel aan te kopen op Blue Solid!

Pelletkachel voor lekker eten 

Bij een gezellige avond met vrienden en familie hoort natuurlijk eten en drank. Wat is er gezelliger dan met zijn allen rond een pelletkachel te zitten die ook nog eens het eten voorziet? Heel veel pelletkachels kunnen uitgebreid worden met verschillende accessoires voor een lekkere maaltijd. Zo is er de mogelijkheid om een pizzaoven te installeren in de kachel of een grillplaat te leggen op de kachel. Op die manier kan je met zijn allen gezellig rond de kachel plaatsnemen en rustig verder kletsen terwijl het eten wordt bereid op de kachel. Een glaasje wijn erbij en meer heb je niet nodig voor sfeer en gezelligheid. 

Goedkoper dan andere kachels 

Een van de bijkomende voordelen van een pelletkachel aankopen op Blue Solid, zijn de kosten per jaar. Een pelletkachel is een stuk goedkoper dan andere kachels voor buiten. Je hebt enkel de aankoop van pellets nodig en dat is het. Een zak van 15 kg pellets kost amper 4,5 euro.

Gerelateerde artikelen

Back to top button