Wonen

4x tips voor het uitzoeken van een goede dakdekker

Dakdekkers zijn verantwoordelijk voor meer taken dan alleen het leggen van dakpannen. Ze zijn beschikbaar voor het uitvoeren van onderhoudstaken zoals het vervangen van dakpannen, het uitvoeren van reparaties, het verzorgen van isolatie en een heleboel andere dingen. Hierdoor is het een goed idee om een goede relatie te hebben met een dakdekker die je kunt inschakelen voor reparaties of renovaties. Je kunt in dit artikel een aantal nuttige adviezen vinden over het selecteren van een goede dakdekker.

Kijk naar de reviews en ervaring

Het is essentieel dat dakdekkers voldoende werkervaring hebben. Wanneer dit zo is, heb je de gemoedsrust om te weten dat de dakdekker Haarlem niet zomaar iets gaat doen, maar dat hij daadwerkelijk weet wat te doen. Je zou ook kunnen kijken naar reviews van klanten om een betrouwbare dakdekker Uithoorn te kiezen om aan je dak te laten werken. 

Let op eventuele keurmerken

Als je vergelijkingen maakt, is een ander ding dat je kunt doen controleren of de dakdekker in kwestie een keurmerk bezit. Dakdekkersbedrijven gebruiken doorgaans keurmerken als bewijs dat ze aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen en zich aan bepaalde garantie-eisen houden. Een dakdekker kan bijvoorbeeld het keurmerk KOMO gekregen hebben. Een dakdekker die zaken met dit keurmerk gebruikt, voldoet aan de voorwaarden die zowel de markt als de overheid stelt. Het belooft kwaliteit. Nog een voorbeeld is het DAKMERK. Dit kwaliteitskeurmerk wordt vooral geassocieerd met de hoge standaard van platte daken. Dakdekkers die dit keurmerk hebben verdiend, geven garanties over de kwaliteit van het product en de belofte dat het dak niet zal gaan lekken. 

Kijk naar de kosten die de dakdekker in rekening brengt

Uiteraard is het ook noodzakelijk om goed te letten op de kosten die verbonden zijn aan het inhuren van de dakdekker. Niet alleen vanwege het werk zelf, maar ook vanwege het ervaringsniveau van de dakdekker kunnen deze prijzen nogal variëren. Deze prijsstelling kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het uurtarief, de kosten van materialen en eventuele voorrijkosten. Zet al deze kosten even voor jezelf op een rijtje, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Goedkoop is duurkoop

Het bijhouden van het onderhoud van je dak is een van die dingen die nogal duur kunnen zijn. Aan de andere kant, als je een manier vindt om deze taak tegen lage kosten uit te voeren, kun je merken dat je er in minder dan een jaar weer mee bezig bent. Je kunt dus beter één keer wat meer betalen en voor een langere tijd klaar zijn, dan dat je twee keer in een korte tijd moet betalen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button